foto: LETA
Rīgas krematoriju plānots nodot izsolē
Rīgas krematorijas ēka.
Bizness un ekonomika
2021. gada 2. februāris, 16:54

Rīgas krematoriju plānots nodot izsolē

Jauns.lv

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 2. februārī, konceptuāli atbalstīja Rīgas krematorijas ēkas iznomāšanu komersantiem, kas nomas tiesības varētu iegūt konkursa kārtībā, informē Rīgas domē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ieskats Rīgas kremācijas centra aizkulisēs

Nepiederīgie, turklāt vēl ar fotokameru Rīgas krematorijā tiek ielaisti ļoti reti. Piedāvājam iespēju izpētīt, kādā vidē tiek veikts delikātais kremēšanas ...

gallery icon
34

"Pildot tiesas lēmumu, pašvaldībai jāizvēlas tālākais Rīgas krematorijas apsaimniekošanas modelis. Komiteja atzina, ka vislietderīgāk būtu rīkot nomas tiesību izsoli uz trim gadiem ar plašu pretendentu loku. Šis arī būtu pašvaldībai finansiāli izdevīgākais veids, kā arī būs iespējams pārskatīt sadarbību, ja kaut kas neapmierinās," uzsvēra komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (AP/PRO).

Izpildot Senāta Administratīvo lietu departamenta spriedumu, pašvaldībai ir jāpieņem lēmums par turpmāko krematorijas izmantošanu, jo līguma ar SIA "Rīgas kremācijas centrs – krematorija" darbības termiņš ir saīsināts līdz 2021. gada jūlijam.

Mājokļu un vides departamentam uzdots sagatavot finansiālus aprēķinus un sākt darbu pie konkrēta lēmumprojekta izstrādes, norāda domē.