foto: Pixabay.com
Kuri ir populārākie lidojumu maršruti tagad, pandēmijas laikā? TOP10
Džeda, Saūda Arābija.
Bizness un ekonomika
2020. gada 25. novembris, 15:45

Kuri ir populārākie lidojumu maršruti tagad, pandēmijas laikā? TOP10

Jauns.lv

Aviopārvadājumu industrija šādu triecienu nekad nebija piedzīvojusi – tūkstošiem lidmašīnu, kam bija jābūt debesīs, dīkstāvē dirn uz zemes, jo Covid-19 pandēmijas dēļ robežu šķērsošana kļuvusi par īstu izaicinājumu. Tomēr lidojumi notiek. Kas ir noslogotākie maršruti novembrī?

Kā vēsta medijs “Bloomberg”, visvairāk pasažieru novembrī pārvadāts reisā Kaira-Džeda, kad no Ēģiptes galvaspilsētas uz pilsētu Saūda Arābijā izdevās aizpildīt teju 148 tūkstošus sēdvietu.

Otrajā vietā ir reiss no Orlando pilsētas Floridas štatā ASV uz Puertoriko galvaspilsētu Sanhuanu. Šajā reisā lidojuši 138 tūkstoši pasažieru.

Pandēmija no putna lidojuma

gallery icon

Savukārt trešajā vietā ir vienīgais reiss, kas saistīts ar Eiropu – no Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pilsētas Dubaijas novembrī uz Hītrovu Londonā aizlidojuši 111 tūkstoši pasažieru.

Populārs bijis arī Dienvidkorejas galvaspilsētas Seulas reiss uz Japānas galvaspilsētu Tokiju, kurā pārvadāti 110 tūkstoši pasažieru.

Piekto vietu savukārt ieņem Indijas galvaspilsēta Deli, no kuras uz Dubaiju devās 104 tūkstoši pasažieru, bet par trim tūkstošiem atpaliek reiss Kaira – Dubaija.

Septītajā vietā tikmēr ierindojas lidojums no Taizemes galvaspilsētas Bangkokas uz Honkongu, kur aizpildīti bija 94 tūkstoši sēdvietu. Tikpat daudz cilvēku no Honkongas savukārt devās uz Taivānas Taipeju.

Topu noslēdz reiss no Irānas galvaspilsētas Teherānas uz Turcijas pilsētu Stambulu, kā arī lidojums maršrutā Dubaija – Karači, kas atrodas Pakistānā. Šajos reisos pārvadāti 90 tūkstoši pasažieru.

Lai saprastu, kāds ir kritiens, atliek salīdzināt šos datus ar pagājušo gadu. Piemēram, Honkongas-Taipejas maršrutā, kur novembrī pārvadāti nepilni 94 tūkstoši pasažieru, kādreiz ik dienu lidoja 22 000 cilvēku, un tas bija noslogotākais aviomaršruts pasaulē, ko ik gadu mēroja astoņi miljoni pasažieru. Tas nozīmē, ka savulaik katru mēnesi šajā maršrutā tika aizpildīti 660 000 sēdvietu, kas ir septiņas reizes vairāk nekā tagad.