foto: AFP/Scanpix
"Apple" prezentē četrus jaunus "iPhone" modeļus, kas piemēroti 5G standartam
"Apple" vadītājs Tims Kuks tur rokās jauno "iPhone 12 Pro".
Bizness un ekonomika
2020. gada 14. oktobris, 07:24

"Apple" prezentē četrus jaunus "iPhone" modeļus, kas piemēroti 5G standartam

Jauns.lv / LETA

ASV tehnoloģiju uzņēmums "Apple" otrdien nāca klajā ar četriem jauniem viedtālruņa "iPhone" modeļiem, kas ir piemēroti 5G (piektās paaudzes) mobilo sakaru standartam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Šodien ir jauna laikmeta sākums [viedtālrunim] "iPhone"," paziņoja uzņēmuma vadītājs Tims Kuks prezentācijas pasākumā, kas tika straumēts no "Apple" galvenā biroja Kalifornijas štatā.

"Tas ir milzu moments mums visiem. Un mēs tiešām esam sajūsmā. 5G nesīs jaunu snieguma līmeni lejupielādēm un augšupielādēm, augstākas kvalitātes video straumēšanu, atbilstīgāku geimingu, reālā laika interaktivitāti un daudz ko citu."  

foto: AFP/Scanpix
"Apple" vadītājs Tims Kuks tur rokās jauno "iPhone 12 Pro".

Starp jaunajiem modeļiem ir "iPhone 12" ar 6,1 collu ekrānu, kura cena būs no 799 ASV dolāriem un kas kļūs pieejams tirdzniecībā 23.oktobrī.

Mazāka izmēra "iPhone 12 mini" ar 5,4 collu ekrānu maksās, sākot no 699 dolāriem, un parādīsies veikalos 13.novembrī.

"iPhone 12 Pro" ar lielāku iespēju klāstu un cenu no 999 dolāriem tiks izlaists šomēnes, bet "iPhone 12 Pro Max" ar 6,7 collu ekrānu un cenu no 1099 dolāriem - novembrī.

Ir gaidāms, ka jaunie "iPhone" modeļi palielinās interesi par viedtālruņu atjaunināšanu, lai tajos varētu izmantot ātrākus mobilos sakarus.