foto: LETA
No Rīgas notiks lidojums uz "nekurieni". Kā notiks pusotru stundu garais reiss Rīga-Rīga?
Nacionālās aviokompānijas "airBaltic" gaisa kuģis "Airbus A220-300" starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā.
Tūrisms
2020. gada 12. oktobris, 09:22

No Rīgas notiks lidojums uz "nekurieni". Kā notiks pusotru stundu garais reiss Rīga-Rīga?

Jauns.lv

Arī Rīga pievienojusies to pasaules pilsētu virknei, no kurienes varēs aizlidot uz nekurieni - 25. oktobrī nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna "Airbus A220-300" pusotras stundas garumā pēc ceļošanas izslāpušos no Rīgas aizgādās uz Rīgu.

Kā zināms, šādi reisi iepriekš tikuši organizēti gan Āzijā, gan Austrālijā, iemantojot popularitāti kaislīgo ceļotāju vidū. "Esošajos Covid-19 pandēmijas apstākļos, kad lidojumi ir kļuvuši teju par ekskluzīvu izklaidi, cilvēku alkas pacelties gaisā nekur nav zudušas," norāda tūrisma aģentūra "Balt-Go", kas rīko šo reisu.

"Mēs bieži no saviem klientiem dzirdam teikumus: cik ļoti gribētos kaut kur aizlidot! Tik sen nekur nav būts! Izbaudīt braukšanu uz lidostu, iekāpšanu lidmašīnā, lidošanu un atkal nolaišanos, par to tiek sapņots teju kā par brīnumainu Ziemassvētku dāvanu. Lasot ziņas no Āzijas valstīm un pat Austrālijas, padomājām - arī mēs tā varam. Tā tapa ideja par Latvijas apceļošanu lidmašīnā. Šoreiz kopā ar "airBaltic" izplānojām Kurzemes lidojumu," par idejas tapšanas gaitu stāsta tūrisma aģentūras Līga Pommere.

"airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss savukārt saka: "Skaidri redzams, ka cilvēkiem pietrūkst ceļošanas un lidošanas pieredzes. Mēs novērtējam "Balt-Go" iniciatīvu, šajā laikā organizējot lidojumu, kas ļaus pasažieriem izbaudīt pašu labāko, ko lidošana var sniegt - iespēju vērot ainavisko Latvijas dabu, izbaudīt mūsu apkalpes profesionālo uzmanību un pašmāju virtuvi."

Lidojums Rīga - Rīga ilgs 1 stundu un 25 minūtes. Lidojuma laikā "LSG Sky Chefs" šefpavārs parūpēsies par gastronomisku ceļojumu arī garšas kārpiņām. Ēdienkartē iecerēti īpaši ēdieni no 1937. gada pavārgrāmatas, ko sarakstījušas Latvijas lauksaimniecības kameras mājturības darbinieces. Savukārt Kurzemes aplidošanas ekskursijas gida lomā, 25. oktobrī, iejutīsies aktieris Andris Bulis, informē rīkotāji.

Lidojuma laikā, ja vien laika apstākļi būs labvēlīgi, plānots samazināt lidojuma augstumu līdz 900 - 1000 metriem, kas ļaus labi saskatīt notiekošo uz zemes. Savukārt brīdī, kad lidmašīna atradīsies virs Pāvilostas, pasažieri varēs piedzīvot un baudīt saulrietu virs Baltijas jūras.

Šim reisam pieejamas 135 biļetes un to cena ir, sākot no 159 eiro vienam pasažierim.

"Svarīgi uzsvērt, ka pasažieriem, kas dosies šajā Kurzemes aplidošanas ceļojumā, nebūs jāievēro pašizolācija. Lidojuma laikā lidmašīna nešķērsos Latvijas robežu un tā pacelsies un nolaidīsies tikai lidostā Rīga," saka rīkotāji.