foto: Shutterstock
Fiksēts rekordliels zelta cenas kāpums: ko iesākt ar vecajām, nevajadzīgajām dārglietām?
Analītiķu prognozes liecina, ka konkrētā dārgmetāla cena gaidāmo ceturkšņu laikā varētu pārsniegt pat 2000 ASV dolāru (aptuveni 1715 eiro par unci).
Bizness un ekonomika
2020. gada 28. jūlijs, 10:55

Fiksēts rekordliels zelta cenas kāpums: ko iesākt ar vecajām, nevajadzīgajām dārglietām?

Jauns.lv

Visai strauju šī dārgmetāla cenu kāpumu ekonomisti novēro jau pāris gadus. Spriežot pēc viņu prognozēm, šāda tendence varētu turpināties vēl kādu laiku, kas savukārt nozīmē, ka šis ir labākais moments, lai dotos zelta meklējumos pa sava mājokļa atvilktnēm un skapīšiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

ASV izdevums “Forbes” skaidro, ka zelta cenu kāpums pēdējo gadu laikā ir skaidrojams ar relatīvi sarežģītajiem ekonomiskajiem apstākļiem pasaulē, kuri, kā zināms, pēdējo mēnešu laikā nebūt nav uzlabojušies.

Zelta cenas kāpums, kopējai ekonomiskajai situācijai pasliktinoties, kā zināms, ir ierasta lieta, turklāt pašreizējos apstākļus papildina arī saspringtās attiecības starp lielvalstīm ASV un Ķīnu.

ASV medijs CNBC jau 9. jūlijā ziņoja par dienu iepriekš konstatēto zelta cenas kāpumu, pārsniedzot 1800 ASV dolāru (aptuveni 1536 eiro) slieksni par vienu unci.

Pirmdien, 27. jūlijā zelta cena Āzijas tirgū uz mirkli pieauga līdz pat 1944,71 dolāram (Aptuveni 1675 eiro par unci), pārspējot iepriekšējo 2011. gada rekordu, kad zelta cena sasniedza 1921,18 dolāru (Aptuveni 1655 eiro par unci), ziņoja mediji.

Analītiķu prognozes vēsta, ka konkrētā dārgmetāla cena gaidāmo ceturkšņu laikā varētu pārsniegt pat 2000 ASV dolāru (Aptuveni 1715 eiro par unci).

Kādēļ tas ir svarīgi?

Būtiski saprast, ka augstākminētā informācija par zelta tirgus pēdējo gadu tendencēm var būt ļoti noderīga ikvienam no mums.

Joprojām par “pasaules valūtu” dēvētais zelts, kā izejviela, nav aizvietojama pietiekami daudzās rūpniecības nozarēs.

Juvelierizstrādājumu joma un ražošana sastāda aptuveni 60% no kopējā zelta tirgus un tā aktualitāte šajā ziņā tik drīz vis nemainīsies.

Tas savukārt nozīmē, ka ikviens, kura rīcībā ir kādi zelta krājumi – lai cik arī nelieli vai iespaidīgi - var izmantot pašreizējo situāciju ar kāpušajām cenām, lai maksimāli izdevīgi iemainītu to.

Iespējas šajā ziņā ir vairākas. Labs un uzticams piemērs ir juvelierizstrādājumu mazumtirgotāju piedāvātie zelta maiņas pakalpojumi.

Ja nezini, ko iesākt ar veciem zelta auskariem

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tā piemēram juvelierizstrādājumu veikalu tīkls "Given by Grenardi" piedāvā pakalpojumu zelta juvelieristrādājumu maiņa, kas dod iespēju iemainīt zeltu pret dāvanu kartēm, izvēloties jaunas, aktuālākas rotas.

Konkrētais tirgotājs specializējas modernajās rotaslietās un piedāvā arī pašu veidotus unikālus privātos zīmolus plašākam juvelierizstrādājumu cienītāju lokam.

Kā maiņas objekts šajā gadījumā der teju jebkāda veida zelta izstrādājums. Novecojušas, mantotas dārglietas, auskaru komplekts, kam iztrūkst viena auskara – lietas, kas, zināmos daudzumos, domājams, mājoklī atradīsies gandrīz katram no mums.

Jāpiebilst, ka "Given by Grenardi" piedāvātais maiņas process ir itin vienkāršs – atliek vien ierasties kādā no 23 visā Latvijā ērti pieejamajiem veikaliem, līdzi ņemot maiņai paredzētos zelta izstrādājumus. Pēcāk speciālists uz vietas noteiks atnesto zeltlietu provi, beigu beigās piedāvājot cenu.

Runājot par cenām, jāpiebilst, ka "Given by Grenardi" šobrīd piedāvā visizdevīgākos zelta maiņas nosacījumus.

"Given by Grenardi" atrodams visos lielākajos tirdzniecības centros Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās, tostarp Daugavpilī, Ventspilī, Liepājā, Tukumā, Valmierā un citur.