foto: REUTERS/SCANPIX
Anglijas Banka aicina bankas gatavoties neveiksmīgam pēcbreksita sarunu iznākumam
Lielbritānijas centrālās bankas ēka.
Bizness un ekonomika
2020. gada 3. jūnijs, 17:27

Anglijas Banka aicina bankas gatavoties neveiksmīgam pēcbreksita sarunu iznākumam

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas centrālā banka - Anglijas Banka - trešdien aicināja valstī strādājošās bankas gatavoties iespējami neveiksmīgām Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas sarunām par abu pušu attiecībām pēc breksita.

"Iespējamība, ka sarunas starp Lielbritāniju un ES par turpmākām tirdzniecības attiecībām var noslēgties bez vienošanās, ir viens no vairākiem iznākumiem, kam Lielbritānijas bankām turpmākajos mēnešos nepieciešams sagatavoties," norāda centrālā banka.

Telekanāls "Sky News" iepriekš vēstīja, ka Anglijas Bankas vadītājs Endrū Beilijs vērsies pie vairāku banku vadītājiem ar lūgumu paātrināt gatavošanos iespējami neveiksmīgām pēcbreksita sarunām.

Otrdien tika sākta ES un Lielbritānijas sarunu ceturtā kārta par abu pušu attiecībām pēc breksita, taču nedz Londona, nedz Brisele būtisku progresu šonedēļ neparedz.

Paredzēts, ka ceturtā sarunu kārta, kas arī šoreiz norit videokonferences formātā, ilgs līdz piektdienai, amatpersonām cenšoties panākt progresu, ko iepriekšējās trijās sarunu kārtās faktiski nav izdevies gūt.

Lielbritānija ES pameta 31.janvārī, taču pagaidām abu pušu attiecībās faktiski maz kas ir mainījies, jo līdz gada beigām turpināsies pārejas periods, kura laikā Apvienotā Karaliste joprojām pakļaujas lielākajai daļai bloka tiesību normu.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons kategoriski noraida iespēju lūgt pārejas perioda pagarināšanu, lai gan pagaidām nav izdevies panākt vērā ņemamu progresu un jauna tirdzniecības līguma noslēgšanai paliek arvien mazāk laika.