foto: Paula Čurkste/LETA
"Rīgas namu pārvaldnieka" vadību uztic pagaidu valdes loceklim Martinsonam
Pēc Ernesta Saulīša atbrīvošanas uzņēmuma vadība uzticēta valdes loceklim Elmāram Martinsonam.
Bizness un ekonomika
2020. gada 27. maijs, 10:13

"Rīgas namu pārvaldnieka" vadību uztic pagaidu valdes loceklim Martinsonam

Jauns.lv / LETA

Pēc līdzšinējā pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" pagaidu valdes priekšsēdētāja Ernesta Saulīša atbrīvošanas no amata uzņēmuma vadība uzticēta valdes loceklim Elmāram Martinsonam, liecina informācija "Firmas.lv".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ziņots, 22.maijā no "Rīgas namu pārvaldnieka" vadības tika atbrīvots valdes pagaidu vadītājs Saulītis un valdes locekle Una Skrastiņa, vienlaikus nolemjot, ka turpmāk valdi veidos trīs, nevis pieci locekļi.

Valdē darbu turpina pagaidu locekļi Martinsons un Irīna Miķelsone, kā arī jaunieceltā valdes locekle Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece administratīvajos jautājumos Elita Turka.

Uzņēmuma kapitāldaļu turētājas Ivetas Zalpēteres pārstāvis Guntis Kārkliņš norādīja, ka 22.maijā valdes locekļi sniedza papildu informāciju par ārējā neatkarīgā auditora ziņojumā konstatēto.

Dalībnieku sapulce, ņemot vērā auditora ieteikumus, samazināja valdes locekļu skaitu līdz trim. Taujāts, kādēļ Martinsons un Miķelsone darbu var turpināt, Kārkliņš skaidroja, ka tika vērtēta katra valdes locekļa atbildības joma un tajā paveiktais, un rezultātā konstatēts, ka tieši Saulītis un Skrastiņa savu darbu nav veikuši pietiekami kvalitatīvi.

Pagaidu valde turpinās darbu līdz tiks pabeigts valdes locekļu amatu kandidātu atlases nominācijas process, kas tiks sākts nekavējoties, solīja domē.

Saulītis pats bija uzrakstījis atlūgumu un darba tiesiskās attiecības plānoja pārtraukt šonedēļ. Viņš teica, ka to bija plānojis, jo nav varējis sastrādāties ar jauno uzņēmuma kapitāldaļu turētāju Ivetu Zalpēteri.

Zalpēteres lēmumu par viņa atstādināšanu Saulītis nekomentēja, sakot, ka tas esot klasisks veids kā pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar valdes locekļiem.

Saulītis par uzņēmuma pagaidu vadītāju tika iecelts pērn novembrī, pēc tam, kad bijušais mērs Oļegs Burovs (GKR) atlaida uzņēmuma valdi.

Ar otru atlaisto valdes locekli, Rīgas domes Plānošanas, iepirkumu un kontroles nodaļas vadītāju Skrastiņu aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties. Viņa kā pagaidu valdes locekle tajā strādāja kopš šī gada februāra.

"Rīgas namu pārvaldnieks" tika izveidots 2010.gadā un pilnībā pieder Rīgas domei. Uzņēmumu izveidoja, apvienojot 15 pašvaldības namu pārvaldīšanas kapitālsabiedrības. Tas apsaimnieko 4200 ēkas, kurās pakalpojumus saņem gandrīz 170 000 klientu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās