foto: unsplash.com
Aplūko: izgudro inovatīvu risinājumu putnu būrīšiem
Auto un tehnoloģijas
2020. gada 19. maijs, 05:35

Aplūko: izgudro inovatīvu risinājumu putnu būrīšiem

Jauns.lv

Novērojot putnu populācijas samazinājumu pilsētvidē, Turcijas ražotājs “Hitit Terra” sācis ražot putnu būrīšus, kurus var uzstādīt uz māju jumtiem.

Nacionālo parku reģionālais direktors Mahmuds Beisiks atzinīgi novērtējis ideju un uzskata, ka šādi būrīši būtu jāizplata iedzīvotājiem bez maksas.

foto: Twitter
Turcijas ražotāja “Hitit Terra” putnu būrīši uzstādīti uz jumta.

“Hitit Terra”dibinātāji norāda, ka ideja ražot šādas flīzes, kuras var izmantot kā putnu būrīšus, radusies pēc tam, kad redzējuši līdzīgu dizainu sociālajos medijos. Tur gan cena bijusi 70 dolāru (64 eiro) par vienu būrīti, kas, viņuprāt, ir pārāk liela. Iedvesmojoties no Nīderlandes produktu dizaina aģentūras “Klaas Kuinen”, sākuši ražot paši savu produkciju.

foto: Twitter
Turcijas ražotāja “Hitit Terra” putnu būrīši.


“Hitit Terra” putnu būrīšus pārbaudījusi Afjonas dabas aizsardzības pārvalde un Nacionālo parku reģionālais direktorāts. Tagad uzņēmums ražo piecus dažādus flīžu dizainus, kas ir piemēroti dažādām putnu sugām.

foto: Ekrānuzņēmums no canercangul.com

Jāpiebilst, ka putnu mājas sakņojas Turcijas vēsturē. Jau Osmaņu impērijas laikos cilvēki putniem uzbūvēja sarežģītas miniatūras pilis.