foto: EPA/Scanpix
Zemei pietuvosies asteroīds, kurš "uzvilcis" aizsargmasku
Auto un tehnoloģijas
2020. gada 28. aprīlis, 11:33

Zemei pietuvosies asteroīds, kurš "uzvilcis" aizsargmasku

Jauns.lv

Zemei 29. aprīlī pietuvosies asteroīds ar nosaukumu "1998 OR2", kurš, kā joko zinātnieki, Covid-19 pandēmijas dēļ uzvilcis aizsargmasku, vēstī BBC.

foto: EPA/Scanpix

Asteroīda diametrs ir aptuveni pusotrs kilometrs un tas atklāts 1998. gadā. To uzskata par potenciāli bīstamu Zemei, jo objekts ik pa brīdim pietuvojas mūsu planētas orbītai, ziņo NASA.

Šoreiz gan tas būs salīdzinoši tālu, lidojot 6,2 miljonu kilometru attālumā.

Astronomiem no Arecibo observatorijas Puertoriko izdevās uzņemt vairākus kadrus ar šo objektu un, apskatot attēlus, viņi jokojuši, ka asteroīds acīmredzot zina par pandēmiju, jo izskatās, ka tas uzvilcis aizsargmasku.

foto: EPA/Scanpix

Observatorijas speciāliste Annija Virki paziņoja, ka nelielas topogrāfiskas īpašības, piemēram, pauguri un grēdas vienā asteroīda pusē ieinteresējušas pētniekus. "Tā kā šobrīd visas mūsu domas ir par Covid-19, šķiet, ka arī "1998 OR2" ir parūpējies par aizsargmasku," viņa sacīja medijiem.

Šīs observatorijas eksperti rūpīgi uzmana, kas notiek izplatījumā un pievērš uzmanību asteroīdiem, kuri tuvojas mūsu planētai. Iegūtos datus viņi izmanto, lai modelētu Zemei potenciāli bīstamu objektu kustības trajektorijas.

Tiek ziņots, ka šobrīd šis debesu ķermenis lidos drošā attālumā, tomēr zinātnieki uzskata, ka nākamā "tikšanās" jau varētu būt tuvāka, tāpēc ir svarīgi pētīt tamlīdzīgus objektus, lai varētu izstrādāt un uzlabot tehnoloģijas, ar kuru palīdzību novērst potenciālos draudus.