foto: ZUMAPRESS.com
Dārgākas biļetes, ilgāks laiks lidostā, lielākas neērtības: kā nākotnē mainīsies lidojumi?
Itāļu dizaineru redzējums par to, kā varētu nodrošināt lielāku distanci starp pasažieriem lidmašīnās.
Bizness un ekonomika
2020. gada 25. aprīlis, 04:58

Dārgākas biļetes, ilgāks laiks lidostā, lielākas neērtības: kā nākotnē mainīsies lidojumi?

Jauns.lv

Covid-19 pandēmija ievērojamas korekcijas ieviesīs arī aviācijas nozarē un pasažieru pārvadājumos. Sagaidāms, ka lidojumi varētu kļūt mazāk ērti un paņems vairāk laika.

Itāļu dizaineri piedāvā variantu, kā varētu izskatīties lidojumi pēc Covid-19

gallery icon

Šobrīd pandēmijas dēļ starptautiskā gaisa satiksme ir samazināta līdz minimumam, bet Eiropas iekšienē ir teju vai paralizēta, tomēr agri vai vēlu to sāks atjaunot, un ir pilnīgi skaidrs, ka valstis pieprasīs no lidostām un lidsabiedrībām ieviest stingrus sanitārus pasākumus.

Vācijas gaisa transporta uzņēmumi, kuri ir ieinteresēti, lai bizness varētu atsākties, nolēma uzņemties iniciatīvu un iesniegt savus priekšlikumus. 

Iepazīstoties ar aviokompāniju un lidostu iesniegto 20 punktu plānu, vācu mediji nākotnes lidmašīnu pasažierus brīdina – pārmaiņas būs. Visredzamākās pārmaiņas varētu būt obligāta aizsargmasku valkāšana lidojuma laikā.

Šis priekšlikums nemaz nav tik negaidīts, jo šobrīd visiem Vācijas iedzīvotājiem veikalos un sabiedriskajā transportā ir jāvalkā maskas. Tomēr pastāv liela iespēja, ka cilvēkiem maskas būs jālieto visa lidojuma laikā, kas lidojumu varētu padarīt mazāk ērtu.

Nākamā lapa: Sociālā distancēšanās lidostās