foto: Ieva Lūka/LETA
Sākusies parakstu vākšana par atalgojuma samazināšanu publiskajā sektorā strādājošajiem
Uzraksts uz mājas sienas "alga viena".
Bizness un ekonomika
2020. gada 10. aprīlis, 19:08

Sākusies parakstu vākšana par atalgojuma samazināšanu publiskajā sektorā strādājošajiem

Jauns.lv / LETA

Sabiedrībās iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par solidāru atalgojuma samazināšanu publiskajā sektorā strādājošajiem ārkārtējās situācijas laikā.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Vitālijs Kļimanovs. Viņš uzskata, ka nepieciešams normalizēt "ilgtermiņa riska uztveri" sabiedrībā par Covid-19 krīzes sekām uz personīgo labklājību, sniedzot tautai pārliecību, ka lēmumu pieņēmēji un izpildvara atrodas ''vienā laivā'' ar pārējiem.

Kļimanova ieskatā tas ir izdarāms, piemērojot valsts iniciatīvu maksāt 75% no līdzšinējiem ienākumiem (bet nepārsniedzot 700 eiro līmeni) arī visām no valsts budžeta apmaksātajām darba vietām, ne tikai biznesa segmentiem, kurus ietekmē Covid-19 krīze. Pašreizējie apstākļi ļoti ietekmē arī valsts budžetu, tāpēc ir jāpiemēro vienādi noteikumi visiem krīzes skartajiem, pārliecināts idejas autors.

Iniciatīvā skaidrots, ka sabiedrība no šādām pārmaiņām gūs pārliecību, ka tās locekļu ilgtermiņa labklājības riski ir līdzsvaroti visos ekonomikas sektoros - arī publiskā sektora iestādēs.