foto: starptautiskā lidosta "Rīga"
Rīgas lidosta pasažierus sāk dzirdīt ar bezmaksas ūdeni
Lidostas „Rīga” izlidošanas zonā uzstādīts pirmais bezmaksas dzeramā ūdens krāns. Līdz vasaras sākumā izlidošanas sektoros uzstādīs vēl divus.
Tūrisms
2020. gada 9. marts, 04:49

Rīgas lidosta pasažierus sāk dzirdīt ar bezmaksas ūdeni

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Rīgas lidostas izlidošanas sektorā B16 nule kā ierīkota bezmaksas dzeramā ūdens uzpildīšanas vieta. Līdz ar to pasažieriem, kuri dodas ceļojumā, vairs nebūs jāpērk apmēram divus eiro vērtās puslitra dzeramā ūdens pudelītes, lai lidojuma laikā veldzētu slāpes. Šopavasar arī citos izlidošanas sektoros uzstādīs šādus ūdens krānus. Līdz ar to pasažieriem nevajadzētu aizmirst, dodoties uz lidostu, paķert līdzi tukšas pudelītes.

Ne tikai Rīgas, bet arī citās lidostās, drošības apsvērumu dēļ rokas bagāžā lidmašīnas salonā nedrīkst ienest šķidrumus, tai skaitā arī dzeramo ūdeni, „no ārpuses”, kas iegādāts ārpus izlidošanas sektora pirms drošības kontroles. Savukārt, lai to nopirktu pirms iekāpšanas lidmašīnā, jārēķinās ar prāviem izdevumiem. Puslitra ūdens pudelīte maksā ap diviem eiro.

Toties tukšu pudeli šai zonā drīkst ienest, bet līdz šim tam nebija īsti nekādas jēgas. Ja daudzās citās pasaules lidostās jau pēc drošības kontroles iziešanas var līdzpaņemtajā traukā iepildīt bezmaksas dzeramo ūdeni, tad Rīgā līdz nesenam laikam to vēl nevarēja izdarīt. Par to neapmierinātību sociālajos tīklos izteicis ne viens vien pasažieris:

Lolita Tomsone: „Rīgā nevar ne pudelē saliet, ne padzerties :( citur vismaz var ieliet aukstu no krāna”.

Kristīne Lapiņa: „Vienīgais, ko lidostā pērku, ir ūdens. Cenas vienkārši katastrofālas”.

Sanita Jemberga: „Nez kāpēc lidostā „Rīga” nevar ierīkot vienkāršus dzeramā ūdens krānus, lai lidotāji var uzpildīt savas pudeles, nevis pirkt ūdeni par EUR 1.5 gabalā par mazo pudeli?”

Inga Ievina: „Man vienmēr lidostā licies interesanti, ka alkohols, kosmētika utt. maksā tāpat vai lētāk nekā “ārpusē”. Savukārt ūdens, maizīte... uhh ...no zelta:(”.

Aivars Mackevics: „Lidostā nav neviena bezmaksas dzeramā ūdens automāta (karsts/auksts), kur daudzās pasaules lidostās brīvi pieejams dzeramais ūdens ir standarta pakalpojums bez papildus maksas”.

Tagad lidosta „Rīga” paziņojusi: „Pieejamas trīs dzeramā ūdens uzpildīšanas vietas – pie izlidošanas sektora B16, E bagāžas saņemšanas zālē un pirms robežkontroles C atlidošanas daļā. Līdz vasaras sākumam uzstādīsim vēl divus šādus punktus pie izlidošanas sektoriem B7 un C16”.

Lidostas komunikācijas projektu vadītājs Edgars Vilcāns Jauns.lv apliecināja, ka aviopasažieri tagad varēs dabūt bezmaksas dzeramo ūdeni, cik tik tīk: „Kas atteicas uz ūdens ņemšanu gaisa kuģī, tad nekādu ierobežojumu nekad nav bijis. Pasažieri var un varēs arī turpmāk ņemt līdzi uz borta ūdeni”.