foto: Publicitātes foto
Samsung prezentē salokāmo Galaxy Z Flip viedtālruni
Auto un tehnoloģijas
2020. gada 11. februāris, 23:10

Samsung prezentē salokāmo Galaxy Z Flip viedtālruni

Jauns.lv

Samsung oficiāli atklājis Galaxy Z Flip viedtālruni, kas izceļas ar uzņēmuma pirmo salokāmo īpaši plāna stikla 6,7 collu ekrānu. Turklāt Galaxy Z Flip ir inovatīva un paslēpta savienojuma vieta, kas ļauj tālruni viegli nofiksēt dažādos leņķos, un pārlocīts tas ērti ieguļ plaukstā. Latvijā jaunā ierīce būs pieejama jau februāra beigās.

Galaxy Z Flip ir salokāms aptuveni maka izmērā, un to var viegli ielikt kabatā vai somā. Atlocītā veidā tā ekrāna izmērs dubultojas, sasniedzot 6,7 collas. Jaunajai ierīcei ir Infinity Flex displejs ar Samsung patentēto salokāmo īpaši plāno stiklu (Ultra Thin Glass (UTG)), padarot viedtālruni plānāku un veidojot elegantu kopskatu. Iecentrētā fotokamera ekrāna augšpusē ļauj netraucēti izbaudīt saturu, turklāt šis ir pirmais Samsung viedtālrunis ar ekrāna attiecību 21,9:9 – tas sniedz iespēju filmas, šovus un citu saturu vērot kino līdzvērtīgā formātā.

foto: Publicitātes foto

Galaxy Z Flip apslēptais savienojums ir izveidots inženieru rūpīga darba rezultātā. Tas ir papildināts ar Dual CAM mehānismu, lai nodrošinātu, ka katra salocīšanas reize ir viegla un dabīga. Galaxy Z Flip var palikt atvērts dažādos leņķos, piemēram, kā portatīvais dators. Turklāt apslēptajam savienojumam ir iestrādāta jauna tehnoloģija, kas ar neilona šķiedrām novērš putekļu un netīrumu iekļūšanu locījuma vietā.

foto: Publicitātes foto

Galaxy Z Flip ir radīts mūsdienīgam un kustīgam dzīvesstilam. Tas veidots, lai varētu paveikt maksimāli daudz pat brīvroku režīmā. Kad Galaxy Z Flip ir atlocīts, tas var palikt atvērts dažādos leņķos. Tas sniedz iespēju ērti uzņemt interesantas pašbildes vai veikt video zvanus.

Samsung cieši sadarbojās ar Google, lai radītu Flex režīmu – tas ir īpaši izstrādāts tieši Galaxy Z salokāmajiem viedtālruņiem. Kad ierīce ir ielocīta kā portatīvais dators, displejs automātiski tiek sadalīts divos 4 collu ekrānos, lai varētu viegli darboties vienā vai vairākās platformās. Piemēram, augšējā daļā var skatīties YouTube video, bet zemāk meklēt citus video vai rakstīt komentārus. 

foto: Publicitātes foto

Galaxy Z Flip var novietot uz galda vai citām stabilām virsmām un uzņemt fotogrāfijas – gan izcilus grupas foto, gan nakts mirkļus. Ar to ir arī vienkārši veidot saturu sociālajiem tīkliem – video tiek uzņemts tiem piemērotajā 16:9 attiecībā, turklāt Z Flip unikālais ierīces dizains ļauj to izdarīt arī bez jebkāda statīva izmantošanas. Kamerai ir arī īpašs nakts režīms, kas pat bez zibspuldzes uzņem lieliskas fotogrāfijas diennakts tumšajā laikā. Turklāt fotogrāfijas ir viegli uzņemt pat ar neatvērtu tālruni.

Galaxy Z Flip veidots tā, lai būtu viegli pamanīt ienākošos zvanus, ziņas vai atgādinājumus, neatkarīgi no tā, vai tas ir salocīts vai atvērts. Aizvērtā veidā uz tā ārējā ekrāna ir redzams datums, laiks un baterijas stāvoklis. Saņemot paziņojumu par ienākošu zvanu, uz to var vienkārši atbildēt, pat neatlokot ierīci.  Ar daudzfunkcionālo logu (Multi-Active Window) ir iespējams ērti darboties vairākās lietotnēs vienlaicīgi, piemēram, lasīt jaunākās ziņas un paralēli iepirkties.

foto: Publicitātes foto

Galaxy Z Flip papildina jau esošo Galaxy ekosistēmu ar jaunu salokāmu tehnoloģiju. Jaunā ierīce izceļas ar flagmaņa līmeņa veiktspēju, kameru, ekrānu, akumulatoru, drošību un tādām lietotnēm kā Samsung Health, Samsung Knox un citām. Ar kameru var uzņemt 4K izšķirtspējas video, izmantot arī Live Focus un Super Steady video funkcijas. Galaxy Z Flip ir optimizēts duālais akumulators, kas, neaizņemot vairāk vietas, palielina akumulatora darbības laiku. Tas ir aprīkots arī ar enerģijas kopīgošanas iespēju (Wireless PowerShare), ar ko varēs uzlādēt arī Galaxy Buds austiņas, Galaxy Watch viedpulksteni vai pat kādu citu ierīci. Jau no pirmā tālruņa ieslēgšanas brīža to aizsargā Samsung Knox drošības sistēma, kas tajā ir iestrādāta jau mikročipu līmenī.

Galaxy Z Flip būs pieejams ierobežotā daudzumā un divās krāsu variācijās – spoguļa violetā un spoguļa melnā. Iepriekšpārdošanā tas būs pieejams no 11. līdz līdz 28. februārim, kad tas oficiāli nonāks tirdzniecībā.