foto: LETA
Reirs: piekrišana darbam bez sociālajām iemaksām ir sevis, nevis valsts apkrāpšana
Finanšu ministrs Jānis Reirs.
Bizness un ekonomika
2020. gada 11. februāris, 18:37

Reirs: piekrišana darbam bez sociālajām iemaksām ir sevis, nevis valsts apkrāpšana

Jauns.lv

“Trīs gadus darbaspēka nodoklis pieauga stipri vairāk nekā ekonomiskā attīstība. Uzskatu, ka tas notiek arī tāpēc, ka cilvēki ir apzinājušies sociālo iemaksu svarīgumu. Sapratuši, ka tie ir nevis nodokļi, bet apdrošināšana, naudas uzkrāšana,” par sociālo iemaksu nozīmīgumu RīgaTV 24 raidījumā “Kārtības Rullis” sacīja Jānis Reirs, Latvijas Republikas finanšu ministrs (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc finanšu ministra teiktā visas sociālās iemaksas, piemēram – slimības pabalsts, bērna piedzimšanas pabalsts, invaliditātes pabalsts, ja tas nepieciešams, un mūža nogalē pensija – maksātājam atnāk atpakaļ. 

“Kad es strādāju labklājības ministrijā, mēs veicām lielu kampaņu, lai skaidrotu cilvēkiem ar maziem ienākumiem, ka piekrišana darbam bez sociālajām iemaksām ir sevis apkrāpšana, nevis valsts apkrāpšana. Un es domāju, ka tas ir aizgājis,” pārliecināts ir Reirs.

Pēc ministra domām, bezdarbniekiem jau programmas pirmajā dienā jāmāca viss par nodokļiem, par finanšu pratību, lai tad, kad viņš aiziet pie darba devēja, viņš saprastu, ka nevajag par darba samaksu vienoties pa kluso.