foto: LETA
FOTO: tā Makdonalda virtuvē Rīgas centrā top burgeru cienītāju maltīte
Restorāna "McDonald's" virtuve Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī.
2019. gada 30. oktobris, 22:13

FOTO: tā Makdonalda virtuvē Rīgas centrā top burgeru cienītāju maltīte

Jauns.lv / LETA

Restorānu tīkla "McDonald's" pārvaldītāja Latvijā "Premier Restaurants Latvia" apgrozījums šogad būs lielāks nekā pērn, trešdien žurnālistiem sacīja uzņēmuma rīkotājdirektors Baltijas valstīs Vladimirs Janevskis.

Ieskats restorāna "McDonald's" virtuvē

Restorānu tīkla "McDonald's" pārvaldītāja Latvijā "Premier Restaurants Latvia" apgrozījums šogad būs lielāks nekā pērn, trešdien žurnālistiem sacīja uzņēmuma rīkotājdirektors Baltijas ...

gallery icon

Viņš pauda absolūtu pārliecību, ka "McDonald's" apgrozījums Latvijā šogad pilnīgi noteikti augs - par to neesot šaubu. Taču konkrētus finanšu rezultātus viņš atturējās prognozēt, iekams gads nav noslēdzies un auditētie rezultāti nav apkopoti. "Gads būs pozitīvs, noteikti veiksmīgs," sacīja Janevskis.

Janevskis teica, ka pēdējos trīs līdz četrus gadus uzņēmuma darbības rādītājiem ir tendence augt, un līdz gada beigām nevajadzētu notikt nekam tādam, lai pozitīvās prognozes neapstiprinātos. Par godu uzņēmuma darbības Latvijā 25 gadu jubilejai plānotas dažādas aktivitātes turpmākajos divos mēnešos.

Viņš arī piebilda, ka uzņēmuma izaugsme ir cieši saistīta ar tā darbības stratēģiju. "Virzāmies uz priekšu, atbilstoši nospraustajiem plāniem, un tāpēc ticu, ka būsim veiksmīgi tirgū arī turpmāk," sacīja Janevskis. Viņš norādīja, ka būtisks priekšnoteikums uzņēmuma biznesa attīstībai ir arī darbinieki, kuru prasmju pilnveidošanā kompānija turpina ieguldīt, tostarp īstenojot dažādas darbinieku apmācības programmas un investējot darbinieku motivācijas kāpināšanā.

Par 800 000 eiro pārveidots Vecrīgas "McDonald's"

"McDonald's" mārketinga direktore Baltijas valstīs Baiba Zaķe atzīmēja, ka uzņēmumam tuvāko gadu laikā mainīsies arī mārketinga stratēģija, pamazām īstenojot pāreju ...

gallery icon

Kopumā darbaspēka nodrošināšana ēdināšanas nozarē Latvijā rada bažas, atzina Janevskis. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka "McDonald's" izdodas nodrošināt vairāk praktikantu nekā jebkad agrāk. Šogad salīdzinājumā ar pagājušo gadu kompānijai ir dubultojies saņemto pieteikumu skaits no darba ņēmējiem. Tādējādi saņemto pieteikumu skaita ziņā uzņēmumam šis ir rekorda gads. Lielā interese no potenciālajiem darbiniekiem dod uzņēmumam izvēles iespējas, ko pieņemt darbā.

Pēc viņa sacītā, patlaban kompānija Latvijā kopumā nodarbina vairāk nekā 600 cilvēkus un turpina investēt darbinieku apmācībās, lai uzturētu noteiktu kvalitātes līmeni. Dažos no "McDonald's" restorāniem, kuru pārdošanas rezultāti sasniedz 2-3 miljonus eiro gadā, nodarbināto cilvēku vidējais vecums ir apmēram 24-28 gadi. 

"McDonald's" pārstāvji arī sacīja, ka uzņēmums ir atvērts dažāda vecuma cilvēku pieņemšanai darbā. Tāpat kompānija labprāt nodarbina arī ārzemniekus. Piemēram, centrālajā restorānā Vecrīgā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī no kopumā 69 darbiniekiem 32 ir ārzemnieki.

Rīgā atver pirmo McDonald's restorānu

Pirms 20 gadiem - 1994.gada decembrī - pretī Brīvības piemineklim atvēra ātrās ēdināšanas ēstuvi "McDonald's", tobrīd pašu pirmo Rīgā. Līdz ...

gallery icon

"McDonald's" tīkla pārvaldītājs Latvijā "Premier Restaurants Latvia" pērn strādāja ar 40,51 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 12,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 20,5% un bija 1,955 miljoni eiro.

Kompānija "Premier Restaurants Latvia" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4 237 289 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Premier Capital B.V.".