Arī turpmāk sidra ražotājiem būs vienotas kvalitātes prasības
Atbalstot Latvijas ražotāju iniciatīvu uzturēt vienotu standartu ābolu un bumbieru sidram, šī dzēriena ražotājiem arī turpmāk tiks piemērotas vienotas prasības, paredz valdības apstiprinātais noteikumu projekts "Ābolu un bumbieru sidra obligātās nekaitīguma, kvalitātes un papildu marķējuma prasības".
Papildinot līdzšinējo tiesisko regulējumu, kas ir spēkā no 2006.gada, noteikumu projektā definēts, ka sidrs ir produkts, ko iegūst dabīgā fermentācijas procesā no ābolu vai bumbieru sulas un kam netiek pievienots etilspirts.
Marķējumā sidra nosaukumam jāpievieno norāde par pievienotajām aromātvielām, kas atvieglo valsts kontroli un novērš patērētāju maldināšanu. Prasības, kas attiecas uz Latvijā izplatāmo sidru, dod iespēju aizsargāt patērētāju veselību, kā arī sidra izcelsmes nosaukumu.
Latvijā likumīgi ražotu sidru ir tiesības piedāvāt Eiropas Savienības dalībvalstīs, Turcijā vai tādā Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valstī, kas parakstījusi Eiropas Ekonomikas zonas līgumu, ievērojot savstarpējās atzīšanas principu.
Noteikumi attiecas uz pārtikas apritē iesaistītajiem uzņēmējiem, kas ražo, marķē un realizē ābolu un bumbieru sidru.