foto: LETA
Kariņš: Liepājas cietuma būvniecība ir 2020.gada budžeta pieņemšanas klupšanas akmens
Ilustratīvs foto.
Bizness un ekonomika
2019. gada 6. septembris, 16:25

Kariņš: Liepājas cietuma būvniecība ir 2020.gada budžeta pieņemšanas klupšanas akmens

Jauns.lv / LETA

Liepājas cietuma būvniecība pašlaik ir 2020.gada budžeta pieņemšanas klupšanas akmens, piektdien pēc Ministru kabineta ārkārtas sēdes žurnālistiem pavēstīja premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstīts, ka nesaskaņu dēļ par Liepājas cietuma celtniecības termiņiem valdība piektdien līdz nākamajai nedēļai atlika lemšanu par papildus resursu novirzīšanu prioritārajiem pasākumiem.

"Mēs esam nedēļām ilgi strādājuši intensīvā režīmā, partijas un ministrijas atrada kompromisus, vienojās par prioritātēm, kas būtu labas sabiedrībai. Tomēr pēdajais klupšanas akmens izrādījās Liepājas cietuma būvniecības termiņš," skaidroja Ministru prezidents.

Kariņš atgādināja, ka budžeta iespējas patlaban neparedz Liepājas cietuma būvniecību, bet tas būtu iespējams no 2022.gada.

"Mums ir jāskatās uz reālām naudas iespējām, bet naudas valstī ir tik, cik ir. Rezultātā Liepājas cietuma būviecības termiņš mums neļāva vienoties par 2020.gada budžetu. Katrā ziņā es turpināšu strādāt ar visiem koalīcijas partneriem, lai atrastu kopsaucēju. Mēs atradīsim risinājumu," uzsvēra premjers.

Cietuma būvniecība ir Jaunās konservatīvās partijas līdera Jāņa Bordāna vadītās Tieslietu ministrijas projekts.