foto: REUTERS/SCANPIX
"Cathay Pacific" padomes priekšsēdētājs paziņo par atkāpšanos no amata
Džons Slosars kļuvis par otru augsta līmeņa amatpersonu, kura īsā laikā paziņojusi par "Cathay Pacific" pamešanu.
Bizness un ekonomika
2019. gada 4. septembris, 16:54

"Cathay Pacific" padomes priekšsēdētājs paziņo par atkāpšanos no amata

Jauns.lv / LETA

Honkongas aviokompānija "Cathay Pacific", kuru Ķīnas valdība pēdējā laikā kritizējusi par lidsabiedrības darbinieku iesaistīšanos protesta akcijās, trešdien paziņoja, ka no amata atkāpsies padomes priekšsēdētājs Džons Slosars.

Tādējādi Slosars kļuvis par otru augsta līmeņa amatpersonu, kura īsā laikā paziņojusi par "Cathay Pacific" pamešanu.

Slosara amatu ieņems Patriks Hīlijs, kurš ilgstoši darbojies "Swire Pacific Group", kas ir "Cathay Pacific" vairākuma akcijas daļas īpašnieks.

Aviokompānija gan skaidro, ka Slosars šo amatu pametis, lai dotos pensijā.

Jau ziņots, ka augustā vidū par atkāpšanos no "Cathay Pacific" vadītāja amatu pavēstīja Ruperts Hogs.

Par "Cathay Pacific" vadītāju iecelts līdzšinējais Honkongas aviācijas inženierijas un tehniskās apkopes uzņēmuma "Hong Kong Aircraft Engineering Company" (HAECO) vadītājs Ogestess Tans.

Pēdējā laikā Ķīnas valdība vērsusi asu kritiku pret "Cathay Pacific" vadību par to, ka aviokompānijas darbinieki iesaistījās demokrātijas atbalstītāju protesta akcijās Honkongā un rīkoja streikus. Ķīnas aviācijas regulators pieprasīja, lai šiem darbiniekiem netiktu atļauts strādāt reisos uz Ķīnas pamatteritoriju vai cauri tās gaisa telpai.

"Cathay Pacific" atbrīvoja no darba četrus cilvēkus, kas bija iesaistīti protestos, tostarp divus pilotus, piekrita regulatora prasībām un izplatīja vairākus paziņojumus, kuros pauda atbalstu Honkongas valdībai. Tomēr tas nebija pietiekami, lai glābtu Hogu, kura divos vadības gados lidsabiedrība izkļuva no zaudējumiem.

Tēmas