foto: REUTERS/SCANPIX
Kopbraukšanas platforma "Bolt" sāk darbību Londonā
Bizness un ekonomika
2019. gada 11. jūnijs, 09:47

Kopbraukšanas platforma "Bolt" sāk darbību Londonā

Jauns.lv / LETA

Igaunijā reģistrētā kopbraukšanas platforma "Bolt", kas iepriekš bija pazīstama ar nosaukumu "Taxify", otrdien atkārtoti sākusi darbību sīvās konkurences Londonas taksometru tirgū, pasažieriem solot lētākus braucienus un labāku samaksu šoferiem salīdzinājumā ar konkurentu "Uber".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

""Uber" principā ir monopols. Tajā pat laikā "Uber" šoferis vidēji nopelna mazāk par minimālo algu," intervijā ziņu aģentūrai "Reuters" norāda "Bolt" dibinātājs Markuss Villigs.

"Uber" iekasē aptuveni 25% no šoferiem, kas izmanto uzņēmuma aplikāciju. Taču "Bolt" sola pirmajos divos mēnešos Londonā iekasēt vien 7,5% un vēlāk 15%, uzsverot, ka laimīgāki šoferi nodrošina labākus pakalpojumus.

"Bolt", kas veiksmīgi darbojas Centrālajā un Austrumeiropā, kā arī lielākajās Āfrikas pilsētās, ir vairāk nekā 25 miljoni klientu 30 valstīs, kurā tas darbojas.

"Bolt" pirmo mēģinājumu ieiet Londonas tirgū apturēja transporta nozares regulatori, kas 2017.gadā liedza tam licenci.

"Bolt" uzņēmuma attīstībā ir piesaistījis 175 miljonus ASV dolāru, lai veicinātu paplašināšanos visā Eiropā un Āfrikā. Pavisam nesen uzņēmums uzsāka pakalpojumu nodrošināšanu arī Somijā, Zviedrijā un Horvātijā. Šobrīd "Bolt" piedāvā arī elektrisko skūteru pakalpojumus Parīzē un Madridē, kā arī paziņoja par plāniem uzsākt pārtikas piegādes servisu visos uzņēmuma galvenajos tirgos.

"Bolt" ir starptautisks transporta tīklu uzņēmums, kura galvenā mītne atrodas Tallinā, Igaunijā. "Bolt" darbojas 30 valstīs Eiropā, Tuvajos Austrumos, Āfrikā un Centrālamerikā. Igaunijā reģistrētā kopbraukšanas platforma "Bolt" dibināta 2013.gadā.

Tēmas