foto: Pexels.com
Pētījums: teju katrs trešais "mileniālis" tuvāko divu gadu laikā plāno iegādāties mājokli
Ilustratīvs foto.
2019. gada 29. marts, 13:11

Pētījums: teju katrs trešais "mileniālis" tuvāko divu gadu laikā plāno iegādāties mājokli

Jauns.lv / LETA

Tuvāko divu gadu laikā 30% no "mileniāļu" jeb 24-35 gadu vecuma paaudzes plāno iegādāties jaunu mājokli, piektdien konferencē "Kā attīstīsies nekustamo īpašumu tirgus Latvijā?" sacīja pētījumu kompānijas "Kantar TNS" vecākā klientu vadītāja Inta Priedola.

No šīs paaudzes 30% tuvāko divu gadu laikā plāno pirkt mājokli, bet 22% plāno īrēt jaunu mājokli. Pēdējos divos gados 18% no šīs paaudzes jau ir iegādājušies jaunu mājokli.

Priedola norādīja, ka pārsvarā nepieciešamību pēc jauna mājokļa šajā vecuma grupā rada vēlme pēc lielāka mājokļa (42%) vai arī labāka un kvalitatīvāka mājokļa (42%). 35% vēlas, lai mājoklis ir viņu īpašumā.

Runājot par mājokļa izvēles kritērijiem, Priedola norādīja, ka 72% svarīga ir atrašanās vieta, 69% - kopējā cena, 45% - infrastruktūra, 43% - istabu skaits, bet 34% - mājokļa platība.

No tiem, kas vēlas mājokli īrēt, 44% izvēlētos dzīvokli sērijveida daudzdzīvokļu namā.

Priedola piebilda, ka patlaban "mileniāļu" paaudzē 52% dzīvo sērijveida daudzdzīvokļu mājā, pa 17% - daudzdzīvokļu mājās vai privātmājās, bet 11% - jaunajos projektos.

Priedola arī norādīja, ka "mileniāļi" ir neatkarības paaudze, viņi ir aktīvi, droši, uzņēmīgi, nebaidās no ātriem lēmumiem, ir pieraduši, ka ir izvēle un ir ar diezgan augstiem kvalitātes standartiem, brīvi pauž savu viedokli. "Ir svarīgi ar viņiem aktīvi komunicēt, jo viņi pārzina tehnoloģijas, māk labi atrast informāciju un to izvērtēt. Viņi ir pieredzes meklētāji. Individuālisti un māk sevi pasniegt," sacīja Priedola.

Viņa piebilda, ka šīs paaudzes iedzīvotāju skaits Rīgā un Pierīga ir aptuveni 150 000, tāpēc nekustamo īpašumu tirgū tā ir ļoti ievērojama un aktīva klientu daļa.

Tāpat šī iedzīvotāju daļa ir pietiekami maksātspējīga, jo divām trešdaļām "mileniāļu" paaudzes ienākumi uz vienu ģimenes locekli pārsniedz 700 eiro.

Tēmas