foto: LETA
Turpmāk interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors būs dzejnieks Henriks Eliass Zēgners
Dzejnieks Henriks Eliass Zēgners.
Bizness un ekonomika
2019. gada 15. februāris, 10:23

Turpmāk interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors būs dzejnieks Henriks Eliass Zēgners

Jauns.lv / LETA

No pirmdienas, 18.februāra, interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors būs dzejnieks Henriks Eliass Zēgners, kurš nomainīs žurnāla ilggadējo vadītāju Ilmāru Šlāpinu, informēja "Satori" projektu vadītāja Elizabete Lukšo-Ražinska.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zēgners sabiedrībā zināms kā talantīgs, agri debitējis dzejnieks, kura dzejas krājums "Elementi" tika nominēts Latvijas Literatūras gada balvai kategorijā "Spilgtākā debija literatūrā". Zēgnera dzeja tulkojumos publicēta Lielbritānijā, Lietuvā un Krievijā.

Kopš 2009.gada Zēgners ir regulāri rakstījis literatūras un kritikas publikācijas tādos drukātajos un interneta medijos kā "Kultūras forums", "Latvju teksti", "Satori", "Punctum", "Delfi" u.c. Paralēli sava dzejnieka talanta izkopšanai Zēgners ir strādājis gan portālā "Delfi" par kultūras žurnālistu un ziņu redaktoru, gan par starptautisku tūru menedžeri mūzikas aģentūrā "Every Little Thing". 2014.gadā kopā ar Lauri Veipu atdzejojis Jevgenija Neleša krājumu "Uznācis".

"Aizrautīgi esmu sekojis līdzi tam, kā "Satori" laika gaitā kļuvis par augstvērtīgu un uzticamu resursu progresīvi domājošiem lasītājiem. Arī turpmāk līdzšinējās, fundamentālās "Satori" vērtības paliks nemainīgas - informēt par labāko, kas notiek kultūrā, veicināt pilsonisku atbildību un savstarpēju sapratni, cieņu pret indivīda brīvību un dažādību. Nākotnē es žurnāla saturu redzu vēl drosmīgāku un daudzveidīgāku nekā līdz šim," stāsta Zēgners.

Interneta žurnālu "Satori.lv" 2003.gadā dibināja jauniešu domubiedru grupa, un Šlāpins bija tā galvenais redaktors kopš 2012.gada, kad žurnālu savā paspārnē pārņēma biedrība "Ascendum".

Septiņu gadu laikā publicists, dzejnieks un dramaturgs savāca talantīgu štata un ārštata autoru komandu un padarīja "Satori" par atzītu zīmolu - kopš 2012.gada sākuma "Satori" ir četrkāršojis auditoriju un, pateicoties regulāram un daudzveidīgam saturam, ieņēmis stabilu vietu Latvijas kultūras telpā, Šlāpina paveikto aprakstīja Luško-Ražinska.