foto: LETA
"LDz infrastruktūra" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Artis Bērziņš
Dzelzceļa sliedes.
2019. gada 19. janvāris, 16:53

"LDz infrastruktūra" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Artis Bērziņš

Jauns.lv / LETA

Koncerna "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitassabiedrības SIA "LDz infrastruktūra" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts līdzšinējais valdes loceklis Artis Bērziņš.

Kompānijā norādīja, ka Bērziņš valdes priekšsēdētāja amatā nomainījis līdzšinējo valdes priekšsēdētāju Jāni Ceicānu, kuram beidzās pilnvaru termiņš.

Savukārt valdes locekļa amatā iecelts ilggadējs LDz darbinieks Egils Feldmanis.

Bērziņš "LDz Infrastruktūra" valdē tika iecelts 2018.gada augustā.

Savukārt Feldmanis LDz strādā kopš 1991.gada, karjeru sākot kā sliežu ceļa montētājam. Vēlāk Feldmanis strādāja Ceļu distances nodaļas priekšnieka amatā un vadītāja pirmā vietnieka amatā, bet kopš 2016.gada marta Feldmanis ir LDz Tehniskās vadības direktora vietnieks ceļu saimniecības jautājumos. Šī amata pienākumus viņš turpinās pildīt paralēli "LDZ Infrastruktūra" valdes locekļa amatam, piebilda LDz.

"LDZ infrastruktūra" reģistrēta 2005.gadā, un tās pamatkapitāls ir 15 523 088 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 12 712 911 eiro un peļņa 775 238 eiro.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".