foto: Ekrānuzņēmums
Par krāpšanos ar kaitīgajiem izmešiem "Fiat Chrysler Automobiles" ASV samaksās 515 miljonus dolāru
"Fiat Chrysler Automobiles" rūpnīcas telpas Mičiganā.
Bizness un ekonomika
2019. gada 11. janvāris, 10:11

Par krāpšanos ar kaitīgajiem izmešiem "Fiat Chrysler Automobiles" ASV samaksās 515 miljonus dolāru

Jauns.lv / LETA

Itālijas un ASV autobūves grupa "Fiat Chrysler Automobiles" (FCA) panākusi vienošanos Savienotajās Valstīs samaksāt 515 miljonus dolāru (446,4 miljonus eiro), lai pret to atsauktu apsūdzības, ka uzņēmums automašīnās izmantojis slēptu programmatūru, lai krāptos kaitīgo izmešu testos, ceturtdien paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ministrija norāda, ka FCA valstī atsauks un saremontēs vairāk nekā 100 000 ar dīzeļdzinējiem aprīkotu automobiļu, kas uzņēmumam kopumā izmaksās aptuveni 185 miljonus dolāru.

Savukārt atlikušā daļa no FCA samaksātās naudas tiks novirzīta civiltiesiskajiem naudassodiem un lietas izbeigšanas maksājumiem ASV un Kalifornijas štatam, skaidro ministrija.

ASV amatpersonas vēsta, ka FCA automobiļi "EcoDiesel Ram 1500" un "Jeep Grand Cherokee", kas ražoti no 2014.gada līdz 2016.gadam, tikuši aprīkoti ar programmatūru, kas ļāvusi tiem testu laikā uzrādīt atšķirīgu kaitīgo izmešu apjomu.

Tādējādi šīs automašīnas radījušas krietni lielāku slāpekļa oksīda un citu kaitīgo izmešu apjomu, nekā ļauts ASV vai Kalifornijā.

FCA turpina saglabāt savu nostāju, ka šie pārkāpumi nav bijuši apzināti.