foto: LETA
Austrumu maģistrāles posma izbūvei cer piesaistīt 17,3 miljonus eiro no Kohēzijas fonda
Ilustratīvs foto.
Bizness un ekonomika
2018. gada 5. decembris, 13:32

Austrumu maģistrāles posma izbūvei cer piesaistīt 17,3 miljonus eiro no Kohēzijas fonda

Jauns.lv / LETA

Rīgas domes Satiksmes departaments vērsīsies Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA), lai pretendētu uz Kohēzijas fonda finansējumu 17,38 miljonu eiro apmērā viena Austrumu maģistrāles posma izbūvei.

Departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā skaidroja, ka CFLA uzaicinājusi Rīgas pašvaldību sagatavot un iesniegt Kohēzijas fonda projektu iesniegumus. Ar šo finansējumu plānots nodrošināt Austrumu maģistrāles izbūvi posmā no Ieriķu ielas līdz Vietalvas ielai. Projektu iespējams iesniegt līdz 31.decembrim.

Kopējās konkrētā posma izbūves izmaksas lēšamas 62,36 miljonu apmērā. Paredzēts, ka pašvaldība investēs 46,17 miljonus eiro.

Kopējās projekta attiecināmās izmaksas ir 20,44 miljoni eiro, no kuriem Kohēzijas fonda finansējums būtu 17,38 miljonu eiro, bet domes līdzfinansējums - 2,45 miljoni eiro. Valsts budžeta finansējums šī projekta īstenošanai būtu nepieciešams 613 413 eiro apmēra.

Savukārt projekta kopējās neattiecināmās izmaksas ir 41,91 miljons eiro, no kurām snieguma rezerve plānota 4,81 miljona eiro apmērā, kas pēc atbildīgās iestādes pozitīva lēmuma var tikt atgūta kā Kohēzijas fonda un Valsts budžeta dotācija.

Domes deputāti interesējās, vai ir iespējams iepazīties ar projekta tāmi un to, kā vismaz aptuveni tiktu sadalīts šis finansējums, taču Jakrins skaidroja, ka šis ir tikai lēmums par projekta idejas iesniegšanu CFLA. "Konkrētas izmaksas būs zināmas tikai pēc būvprojekta izstrādes. Patlaban šīs ir tikai provizoriskās aplēses," viņš sacīja. Vienlaikus Jakrins norādīja, ka šī summa ietver projektēšanas, būvniecības, autoruzraudzības un būvuzraudzības izmaksas.

Šis projekta posms jāīsteno līdz 2022.gadam.

Kā ziņots, Austrumu maģistrāles pieslēguma ostai projekts paredz pārvada pār dzelzceļa līniju Rīga-Skulte ar pievadceļiem izbūvi, Tvaika ielas pārbūvi un Austrumu maģistrāles izbūvi Ieriķu ielas un Vietalvas ielas posmā.