foto: LETA
Zināms, cik izmaksās "Rimi Baltic" loģistikas centra paplašināšana
"Rimi Latvia" loģistikas centrs Augusta Deglava ielā.
Bizness un ekonomika
2018. gada 26. novembris, 10:27

Zināms, cik izmaksās "Rimi Baltic" loģistikas centra paplašināšana

Jauns.lv / LETA

Mazumtirgotāja "Rimi Baltic" grupa noslēgusi līgumu ar "YIT Kausta" par loģistikas centra Augusta Deglava ielā, Rīgā paplašināšanu, kopējai līgumcenai veidojot 75 miljonus eiro, pavēstīja "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

"Rimi Latvia" loģistikas centrs

gallery icon

Viņa informēja, ka līguma ietvaros plānots renovēt noliktavu telpas un paplašināt loģistikas centru, noliktavu platībai sasniedzot 59 000 kvadrātmetru, savukārt kopējai "Rimi Baltic" loģistikas centra platībai sasniedzot vairāk nekā 84 000 kvadrātmetru.

"Realizējot loģistikas centra projektu, "Rimi" noliktavu telpas Augusta Deglava ielā kļūs trīs reizes lielākas, kopumā sasniedzot 84 000 kvadrātmetru, tādējādi kļūstot par centrālo loģistikas punktu "Rimi" veikalu tīklam visās Baltijas valstīs. No šīs noliktavas tiks veikta preču komplektēšana Latvijas veikaliem, kā arī centrāli iepirkto preču komplektēšana Igaunijas un Lietuvas veikaliem. Šī projekta realizācijā plānots ieguldīt 75 miljonus eiro," informēja kompānijā.

Būvniecības darbus plānots sākt šā gada nogalē, lai noliktava pilnvērtīgu darbu varētu sākt 2020.gada otrajā pusē. Sākot būvniecības darbus, "Rimi Latvia" septembrī pārcēla loģistikas operācijas uz pagaidu telpām Ķekavā.

Tā izskatās "Rimi" jaunās noliktavas Ķekavā

gallery icon

"Rimi Latvia" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais sacīja, ka jaunais loģistikas centrs ir ļoti būtisks posms uzņēmuma tālākajā attīstībā. "Tas ļaus mums ne tikai efektivizēt esošos procesus uzņēmumā, bet padarīt ikdienas risinājumus videi draudzīgākus, kas ir viena no mūsu uzņēmuma prioritātēm. Tas būs gan "Rimi Baltic" līdz šim vērienīgākais projekts, gan nozīmīgs ieguldījums reģiona tautsaimniecības attīstībā," viņš teica.

"Rimi Latvia" apgrozījums pērn bija 870,429 miljoni eiro, kas ir par 4,8% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 27,3%, sasniedzot 40,847 miljonus eiro.

Patlaban "Rimi Latvia" tīklā ir 123 piecu formātu veikali: 32 "Rimi Hyper", 29 "Rimi Super", 32 "Rimi Mini", 24 "Supernetto" un seši "Rimi Express". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

"Rimi Latvia" dibināta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir pieci miljonu eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam "ICA Group" piederošais "Rimi Baltic".

Tēmas