foto: LETA
FKTK ar 5000 eiro soda "Rīgas kuģu būvētavu" par finanšu pārskatu neiesniegšanu
Rīgas kuģu būvētava.
Bizness un ekonomika
2018. gada 7. novembris, 11:38

FKTK ar 5000 eiro soda "Rīgas kuģu būvētavu" par finanšu pārskatu neiesniegšanu

Jauns.lv / LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi piemērot AS "Rīgas kuģu būvētava" soda naudu 5000 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma prasību pārkāpumiem, informēja FKTK.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šāds sods piemērots, jo kapitālsabiedrība likumā noteiktajā termiņā un kārtībā neizplatīja 2017.gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu, finanšu informāciju par 2018.gada pirmajiem trim pārskata gada mēnešiem, kā arī starpperiodu pārskatu par 2018.gada pirmajiem sešiem pārskata gada mēnešiem.

Piemērotā soda nauda tiks ieskaitīta valsts budžetā.

"Rīgas kuģu būvētavas" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 12,853 miljoni eiro, kas ir par 38,1% mazāk nekā 2016.gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 308 216 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Kompānijas revidenta atzinums par 2017.gada pārskatu ir ar iebildēm.

"Rīgas kuģu būvētava" specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Remars-Rīga", kas iekļauts koncernā "Eiroholdings".