foto: Publicitātes foto
Foto: tā izskatās viedtālrunis, kuru ES apstiprināja kā drošu pat valsts noslēpuma apspriešanai
Auto un tehnoloģijas
2018. gada 23. maijs, 13:21

Foto: tā izskatās viedtālrunis, kuru ES apstiprināja kā drošu pat valsts noslēpuma apspriešanai

Jauns.lv

Eiropas Savienība (ES) apstiprinājusi šifrēto viedtālruni "Sectra Tiger/R" darbam ar informāciju, kas atbilst drošības līmenim "dienesta vajadzībām" - šī drošības klasifikācijas pakāpe nozīmē to, ka, šai informācijai nonākot nepareizajās rokās, varētu radīt apdraudējumu valsts drošībai. Šī "Samsung" un "Sectra" radītā ierīce nodrošina ES amatpersonas ar modernu mobilo platformu, kas ļauj viegli un droši piekļūt konfidenciālai informācijai, neradot datu noplūdes risku, informē ražotāju pārstāvji. 

Tiek vēstīts, ka "Sectra Tiger/R" izstrādāts sadarbībā ar Nīderlandes Valsts Komunikācijas Drošības aģentūru, kas tāpat kā NATO un nu arī ES to apstiprinājusi darbam ar informāciju dienesta vajadzībām. Šo institūciju un citu valsts drošības iestāžu apstiprinājums ļauj plašam lietotāju lokam izmantot jaunāko mobilo tehnoloģiju sniegtās priekšrocības, neuztraucoties par datu noplūdes riskiem.

Tālrunis ir izstrādāts uz "Samsung Knox" platformas – augsta līmeņa drošības platformas apvienojums ar "Sectra" šifrēšanas tehnoloģiju nodrošina viedtālruņa piemērotību dienesta vajadzībām. Ņemot vērā šo stratēģisko sadarbību, "Sectra Tiger/R" var instalēt jaunākajos "Samsung" viedtālruņu un planšetdatoru modeļos bez nepieciešamības veikt ierīces pielāgošanu.

"ES apstiprinājums nozīmē, ka mūsu radītā tehnoloģija spēj apturēt pat visprasmīgāk veiktos noklausīšanās un uzlaušanas mēģinājumus," saka "Sectra Communications" Simo Pikalisto prezidents.

"Laikmetā, kad teju ikviens saziņai izmanto viedtālruni, datu drošība un tās apdraudējumi kļūst arvien aktuālāks temats, tādēļ esam izstrādājuši uzticamu risinājumu – vienu no drošākajām mobilajām sistēmām, kas mūsdienās pieejama," viņš piebilst.