foto: Evija Trifanova/LETA
Martinsonam un Štramam kopīgs bizness Lielbritānijā
Divi pēdējos gados ļoti skandalozi uzņēmēji (no kreisās) Vilnis Štrams un Māris Martinsons.
Bizness un ekonomika
2018. gada 21. maijs, 12:35

Martinsonam un Štramam kopīgs bizness Lielbritānijā

Jauns.lv

Bēdīgi slavenā miljonāra Māra Martinsona bērniem kopīgs bizness ar teju tikpat skandalozo Vilni Štramu un viņa dēlu Dāvi.

Jauns.lv rīcībā nonākusi informācija, kas norāda, ka politiskajai elitei pietuvinātā un šobrīd vairāku tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā nonākušā miljonāra Māra Martinsona dēlam Mārcim Martinsonam ir kopīgs bizness ar Viļņa Štrama, kurš pēc skandalozās Rīgas domes kukuļņemšanas prāvas cietumā pavadīja piecus gadus, dēlu Dāvi Štramu.

Saskaņā ar Jauns.lv rīcībā esošo informāciju, Māra Martinsona dēlam Mārcim un Viļņa Štrama dēlam Dāvim uz pusēm pieder kompānija "Modular Two Estate ltd", kurā Mārcis Martinsons šobrīd ir arī kompānijas direktors. Kā liecina Lielbritānijas publiskā reģistra dati, šī kompānija nodarbojas ar nekustamā īpašuma pirkšanu un pārdošanu. Zīmīgi, ka kompānijai 2016. gada nogalē kā dibinātājs un īpašnieks norādīts Vilnis Štrams, bet 2017. gada martā direktora amatā ir iecelts Mārcis Martinsons. Pēcāk V.Štrams no direktora amata ir atcelts, bet viņa dēls Dāvis joprojām ir īpašnieks pusei no kompānijas.

"Modular Two Estate ltd" nav vienīgā Martinsonu un Štramu kopīgā kompānija. Štrama dēlam Dāvim  un Martinsona dēlam Mārcim caur Latvijas uzņēmumu SIA "MM Investīcijas", uz pusēm pieder arī "Modular One Estate ltd", kura savu darbības jomu ir norādījusi kā būvniecības projektu attīstīšanu. Arī šajā kompānijā scenārijs bijis līdzīgs, proti, sākotnēji kompānijā saimniekojis vien Vilnis Štrams gan līdzīpašnieka statusā, gan kā direktors. Tomēr patlaban Štrams vecākais no šī uzņēmuma darbības teorētiski ir pazudis un kompānijā ar mainīgām sekmēm saimnieko Māra Martinsona dēls Mārcis līdzīpašnieka un direktora statusā, bet Štrama dēls Dāvis ir vien akciju turētājs.

Savukārt "Modular One Estate ltd" pieder trešā ar Martinsonu un Štramu ģimenēm saistītā kopīgā kompānija – "On Line Holdings (UK) Limited", kuras darbības joma ir norādīta kā būvniecības holdingkompāniju darbība. Šajā kompānijā sākotnēji 2016. gada nogalē direktoru amatus reizē ieņēma Vilnis Štrams un Mārcis Martinsons, bet šobrīd direktora amatu tāpat kā pārējos uzņēmumos Štrams jau ir pametis.

Jau vēstīts, ka Māris Martinsons, iespējams, ir iesaistīts vairākos skaļos kriminālprocesos, kurus izmeklē Latvijas tiesībsargājošās iestādes, tostarp, KNAB un VID Finanšu un muitas policija. Tiesībsargājošajām iestādēm uzsākot dažādas ar izmeklēšanu saistītas procedūras pret Māri Martinsonu, viņš savus būtiskākos aktīvus pārrakstījis bērniem, tādējādi, iespējams, cenošoties paglābt savus aktīvus un īpašumus no iespējamām problēmām.