"Latvijas Valsts ceļu" šefam aug parādsaistības un līdzās palielinās alga
Par darbu "Valsts ceļos" vadītājs Jānis Lange saņēmis par 12,7% vairāk nekā gadu iepriekš.
Bizness un ekonomika
2016. gada 4. aprīlis, 08:12

"Latvijas Valsts ceļu" šefam aug parādsaistības un līdzās palielinās alga

Jauns.lv

Kasjauns.lv sadarbībā ar ziņu aģentūrām turpina ieskatīties amatpersonu deklarācijās, kas iesniegas Valsts Ieņēmumu dienestā par pērno gadu.

Latvijas autoceļu pārvaldītāja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) valdes priekšsēdētājs Jānis Lange atalgojumā no uzņēmuma pērn saņēmis 45,3 tūkstošus eiro, kas ir par 12,7% vairāk nekā 2014. gadā (40,2 tūkstoši eiro), liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2015.gadu.

Langes ienākumus pērn papildināja arī privātpersonas Ineses Urgas maksājums 700 eiro vērtībā.

Amatpersonas  deklarācija  atklāj, ka pagājušajā gadā palielinājušās Langes parādsaistības. Ja 2014.gada beigās Langes parādsaistības bija 25,8 tūkstošu eiro apmērā, tad pagājājušā gada tās bija 47,6 tūkstoši eiro.

Atbilstoši deklarācijai LVC vadītājs pērn ir iegādājies vēl vienu dzīvokli Jelgavā.

Lange deklarācijā norādījis, ka viņam nav uzkrāti līdzekļi privātajos pensiju fondos vai dzīvības apdrošināšanā (ar līdzekļu uzkrāšanu).

Lange LVC valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda no 2013.gada 1.augusta, bet pirms tam viņš bija LVC valdes loceklis, liecina datubāzē "Lursoft" publicētā informācija.

LVC izveidoti 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA