"Stockmann" atbalstīs Latvijas produktus
Bizness un ekonomika
2009. gada 10. augusts, 10:57

"Stockmann" atbalstīs Latvijas produktus

Jauns.lv

Tirdzniecības uzņēmums SIA "Stockmann" attīstījis jaunu kvalitātes zīmi "Stockmann Latvijas delikatese", kas tiks piemērota pašmāju zemnieku saražotajiem produktiem.

"Stockmann" mārketinga vadītāja Annika Dāvidsone informēja, ka kvalitātes zīmi piemēros augstas kvalitātes Latvijas zemnieku audzētajiem un saražotajiem produktiem, pēc kuriem saskaņā ar veikala novērojumiem pieprasījums pēdējā laikā ir pieaudzis.

Pašlaik atbilstoši sezonalitātei visvairāk universālveikalā "Stockmann" tiek pirkti dārzeņi, augļi, ogas, bet rudens sezonā lielāko īpatsvaru no vietējo produktu pirkumiem veido tieši gaļas izstrādājumi, pastāstīja Dāvidsone, norādot, ka joprojām ir pircēji, kuriem produktu izcelsmes vieta nav prioritāte.

Ņemot vērā ekonomisko situāciju un sabiedrības noskaņojumu, jaunā kvalitātes zīme ieviesta ar mērķi izcelt tieši vietējo produkciju un veicināt cilvēku izvēli par labu Latvijas produktiem. "Mūsu mērķis ir ne tikai pircējus rosināt pārskatīt savu pirkumu grozu, bet arī vairot atbalstu pašmāju ražotājiem," norāda Dāvidsone.

Jau ziņots, ka tirdzniecības uzņēmums SIA "Stockmann" pērn nopelnījis 678 394 latus, kas ir par 80% mazāk nekā gadu iepriekš, kad uzņēmums strādāja ar 3,39 miljonu latu peļņu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati.

2006.gadā "Stockmann" strādāja ar 2,98 miljonu latu peļņu, savukārt 2005.gadā zaudējumi bija 294 504 lati, bet 2004.gadā - 2 636 552 lati.

Pērn "Stockmann" apgrozījums bija 53,92 miljoni latu, kas ir par 12% vairāk nekā gadu iepriekš, kad uzņēmums apgrozīja 48,01 miljonu latu.

Jau ziņots, ka SIA "Stockmann" strādā universālveikalā Rīgā ar tādu pašu nosaukumu. Šis veikals tika atklāts 2003.gada oktobra vidū. Lielveikalu Rīgā atvēra viens no lielākajiem tirdzniecības uzņēmumiem Somijā "Stockmann".

Biznesa ideju žurnāla "Kapitāls", IBS "Prudentia" un Rīgas Fondu biržas 2008.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" "Stockmann" ar uzņēmuma vērtību 27,83 miljoni latu ierindojas 65.vietā.

LETA/Foto:LETA