Pirms mēneša dibināts uzņēmums vēlas veidot TV sabiedriskajā transportā
Bizness un ekonomika
2009. gada 7. novembris, 07:41

Pirms mēneša dibināts uzņēmums vēlas veidot TV sabiedriskajā transportā

Jauns.lv

Pirms mēneša divu producentu dibinātajam uzņēmumam "TV House" bez konkursa varētu piešķirt tiesības Rīgas sabiedriskajā transportā veidot televīziju.

Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP) locekle Dārija Juškevica aģentūrai BNS pastāstīja, ka SIA "TV House" iesniegusi priekšlikumu par Rīgas reģionālās televīzijas veidošanu, ko plānots raidīt pilsētas sabiedriskajā transportā. Idejas autori ir jau sākuši sarunas ar pašvaldības uzņēmumu "Rīgas satiksme" par tās īstenošanu.

NRTVP ideju konceptuāli atbalstījusi, patlaban atliek vien spriest par apraides atļaujas izsniegšanu juridiski korekti - pagaidām tas varētu būt uz laiku. "Nezinu, vai būtu pareizi rīkot konkursu, jo tā ir viņu ideja, tur ir iesaistīta Eiropas nauda," sacīja Juškevica.

Viņa atzina, ka ideja pati par sevi ir interesanta, daudzviet Eiropā līdzīgas nišas televīzijas darbojas un arī Latvijā tām būtu nākotne.

NRTVP juriskonsults Alens Ancāns aģentūrai BNS pastāstīja, ka situācija ir neparasta, jo Latvijā likumi neregulē rīcību tamlīdzīgos gadījumos, tādēļ padome vēl plāno tikties ar uzņēmuma pārstāvēm un "Lattelecom", kas nodrošina digitālo apraidi, lai meklētu risinājumus.

"Rīgas satiksmes" preses sekretāre Iluta Bērziņa apstiprināja, ka "TV House" ir iesniedzis šādu priekšlikumu, taču plašākus komentārus par to varēšot sniegt tikai tad, kad NRTVP būs lēmusi par apraides atļaujas piešķiršanu.

"Katrā ziņā ideja par video demonstrēšanu sabiedriskajā televīzijā nav nekas jauns, taču, lemjot par tās īstenošanu, ir jādomā par tehniskām iespējām un pasažieru ērtībām," klāstīja Bērziņa.

Uzņēmumu reģistru apkalpojošajā datubāzē "Lursoft" atrodamā informācija liecina, ka SIA "TV House" uz pusēm pieder Unai Jansonei un Anitai Kamenščikovai. Viņas abas iepriekš jau darbojušās masu medijos, Jansone vadījusi un producējusi dažādus raidījumus, Kamenščikova darbojusies kā producente.

Uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls ir 2000 latu, bet apmaksāta tikai puse. Turklāt "Lursoft" dati liecina, ka SIA "TV House" reģistrēts tikai 1.oktobrī.

BNS