Bizness un ekonomika
2009. gada 20. novembris, 09:43

Tiesa vērtēs "Baltic Taxi" maksātspēju

Jauns.lv

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā šodien plkst.9.30 plānots skatīt pēc "Transporta grupas Rīgas Taxi" pieteikuma ierosināto taksometru firmas SIA "Baltic Taxi" maksātnespējas lietu.

"Baltic Taxi" maksātspēju tiesa bija iecerējusi vērtēt jau 10.novembrī, taču todien paredzētā lietas izskatīšana tika atlikta, jo uzņēmuma administrators Alvis Marga nebija saņēmis visu administratora pārskata sagatavošanai nepieciešamo informāciju.

Marga informēja, ka viņš lūdzis izprasīt ziņas no uzņēmuma - tā ārkārtas bilanci, jo viņa rīcībā bijusi informācija par "Baltic Taxi" mantisko stāvokli 2008.gada 31.decembrī, un no šīs bilances secināms, ka uzņēmuma aktīvi bijuši 3862 lati, bet saistības, kurām iestājies izpildes termiņš, - 4893 lati.

Administrators gan norādīja, ka viņa rīcībā esošie dati varētu būt novecojuši un, tā kā tie rada šaubas par "Baltic Taxi" maksātspēju, nepieciešams iegūt jaunāku informāciju par parādnieka mantisko stāvokli, lai varētu sagatavot administratora pārskatu.

LETA jau ziņoja, Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa pēc "Rīgas Taxi" pieteikuma 13.oktobrī ierosināja "Baltic Taxi" maksātnespējas lietu.

Kā aģentūrai LETA toreiz atzina "Baltic Taxi" radošais direktors Juris Erts, šāds maksātnespējas ierosinājums bijis liels pārsteigums un sākotnēji viņam pat neesot bijis skaidrs, par ko šāds process sākts.

"Acīmredzot tas ir viltīgs konkurentu triks," toreiz sacīja Erts, piebilstot, ka "šādu bezatbildīgu procesu var sāk jebkurš, un tad godīgiem uzņēmējiem jāmēģina mazgāties nost no dubļiem. Kāda kompānija, tādas metodes".

Masu medijos "Rīgas Taxi" vadītājs Genādijs Aksjonovs skaidrojis, ka pirms vairākiem gadiem viņa kompānija palīdzējusi firmai "Taxi Elegance", kas izmantojusi automašīnas "Škoda". 2006.gadā šī firma faktiski pārtraukusi darbību, tomēr nav segusi parādsaistības pret "Rīgas Taxi".

Parāds nav atprasīts līdz laikam, kad šā gada maijā "Taxi Elegance" nomainījusi nosaukumu un atsākusi darbu taksometru tirgū ar jaunu zīmolu "Baltic Taxi".

""Baltic Taxi" ir un būs maksātspējīga kompānija, kas taksometru pārvadājumu nozarē ir uz palikšanu - tā darbojas, plānojot izvērst savu ilgtermiņa darbību tirgū," uzsver taksometru kompānijas 51% kapitāldaļu turētāja "Baltijas aviācijas sistēmas" īpašnieks, nacionālās aviokompānijas "airBaltic" prezidents Bertolts Fliks.

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Baltic Taxi" dibināta 2003.gadā. "Baltic Taxi" ir taksometru pakalpojumu sniedzējs. 51% uzņēmuma pieder "Baltijas aviācijas sistēmas", bet 49% pieder uzņēmējam Jānim Naglim. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 latu, informēja Naglis. "Baltijas aviācijas sistēmas" pieder "airBaltic" prezidentam Bertoltam Flikam.

LETA