Latvijā joprojām piedāvā mājas par miljoniem! TOPS
Bizness un ekonomika
2009. gada 10. decembris, 08:25

Latvijā joprojām piedāvā mājas par miljoniem! TOPS

Jauns.lv

Ja piepildīsies Aināra Šlesera sapņi par Krievzemes naudas maisu pievilināšanu ar īpašumiem Latvijā un Šengenas uzturēšanās atļauju, viņiem būs no kā izvēlēties. Joprojām piedāvājumā ir savrupmājas, par kurām prasa miljonu un pat vairāk latu.

Tiesa, visiem gribētājiem var nepietikt, tomēr interneta sludinājumu portālos atrodami vairāki desmiti īpašumi vismaz par miljonu. „Latio” norāda, ka novembrī pat vērojams pieprasījuma pieaugums pēc dzīvošanai gatavām privātmājām Pierīgā un Jūrmalā, un par īpašumiem Jūrmalā joprojām lielāku interesi izrāda Krievijas pilsoņi. Ekskluzīviem īpašumiem cenas tiek turētas līdzšinējā augstā līmenī, taču darījumu ir maz.

Rosīgas pārrunas ar pircējiem no Austrumiem

Lepnākos namus tirgo, protams, Jūrmalā, un šajā biznesā kūrortpilsētā izvērsusies firma „MC Real”. Šis uzņēmums piedāvā dārgākos īpašumus, kas ieņem pirmās vietas kasjauns.lv topā. Firmas pārstāvis Aleksandrs kasjauns.lv stāsta, ka pašlaik gan tirgus sastindzis, bet interese ir ļoti liela: „Pirkt gribētāji ir no Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Kazahstānas. Visi grib superatlaides, pēdējā laikā ir ļoti daudz pārrunu. Pēdējo namu pārdevu septembra sākumā Baltkrievijas pilsoņiem — par 1,1 miljonu eiro.”

„MC Real” pārstāvis atklāj, ka šogad dārgākais īpašums pārdots janvārī — par 4,8 miljoniem eiro savrupmāja Jūrmalā, Kāpu ielā. Pērn — par 3,75 miljoniem eiro Lielupē.

Visdārgākais piedāvājums — seši miljoni eiro

Patlaban sludinājumos visdārgākais no savrupnamu piedāvājumiem ir trīsstāvu māja Jūrmalā, Vikingu ielā — par sešiem miljoniem eiro (4,2 miljoni latu). Sludinājumā slavēts mājas interjers, kas veidots no dabīgiem materiāliem (koks, āda), ir piecas guļamistabas, deviņi sanitārie mezgli, 4x12 metru baseins.

Garāža vien ir 200 kvadrātmetru plaša ar vietu astoņām līdz desmit automašīnām. Atsevišķi uzbūvētā pirtī ierīkots 142,6 kvadrātmetru atvērts baseins, kamīna zālīte un biljarda zāle. Bagāts cilvēks var atļauties algot dārznieku, un viņa izmitināšanai ir atsevišķs namiņš ar visām ērtībām. Līdz Lielupei 200 metru, līdz jūrai 800 metru. Tiesa, lai tiktu līdz upei, jāšķērso iela.

Gandrīz vienā cenā ir de Lux klases villa (2 590 000 latu) Jūrmalā, Stacijas ielā, un divstāvu savrupmāja Lielupē (2 600 375 lati). Atšķirība gan ir ievērojama — villā ir Versaļas stila antikvariāta mēbeles, baltais marmors. Lielupes savrupnama piedāvājumā uzsvērta ekskluzīva dizainera apdare, SPA ar krievu pirti, baseinu un āra burbuļvannu.

Villu Baltezerā vai koka namiņu Ķīpsalā?

Rīgā dārgākie piedāvājumi ir Mežaparkā, un priekšgalā ir grezna villa Siguldas prospektā — 2 415 000 latu. Trīs stāvi, desmit istabas, septiņi „sanmezgli”, pirts, baseins, 3000 kvadrātmetri zemes, gatava dzīvošanai. Iekšējo apdari veidojis dizainers —  marmora grīdas, pieci kamīni, liela terase. Pārdod ar visām mēbelēm.

Katrs jau var prasīt, kādu cenu vēlas, tā ka uz visa fona kā kuriozs šķiet internetā atrodams sludinājums par 200 kvadrātmetru plašu māju Dobeles novada Bērzes pagastā. Zemes gan ir daudz — 32,8 hektāri. Mājai viens stāvs, piecas istabas, krāsns apkure, aka, vajadzīgs kapitālais remonts. Prasītā cena — 1 262 800 lati.

Savukārt par vairāk nekā 1,4 miljoniem latu var tikt pie trīsstāvu koka mājeles Ķīpsalā. Tā vēl jāremontē, toties paveras skats uz Vecrīgu. Salīdzinājumam — par 1,4 miljoniem latu nopērkama villa Baltezerā, gatava dzīvošanai, 11 istabas, ar pirti, baseinu, plašu dārzs, dizaina apdari, viesu māju un personīgo piestātni jahtklubā. Taču — īpašuma izvēle ir arī emocionāla izpausme, un, ja vien ir nauda, var pirkt kaut šķūni par bargu naudu, bet ar iespēju vērot burvīgus saulrietus.

Māris Puķītis / Foto: no „MC Real”, zip.lv, ss.lv