Bizness un ekonomika
2011. gada 13. janvāris, 11:12

„Baltkom” izmantos iespējas izvērst darbību arī reģionos

Jauns.lv

Nākotnē, attīstoties tehnoloģijām, telekomunikāciju uzņēmums „Baltkom” izmantos iespējas izvērst darbību reģionos, atzina uzņēmuma valdes loceklis Pēteris Šmidre.

Nākotnē, attīstoties tehnoloģijām, telekomunikāciju uzņēmums „Baltkom” izmantos iespējas izvērst darbību reģionos, atzina uzņēmuma valdes loceklis Pēteris Šmidre.

Viņš sacīja, ka pašlaik „Baltkom” pārklājums ārpus Rīgas ir Jelgavā, Ogrē, Salaspilī un citviet, tomēr lielākā daļa ir galvaspilsēta. Uzņēmumam IZZI, ar kuru „Baltkom” gatavojas apvienoties, ir nozīmīga daļa arī citās pilsētās.

"Ja mēs skatāmies no tehniskā viedokļa, tad, pārejot uz datu pārraidi, situācija būtiski mainās. Vieglāk, lētāk un izdevīgāk uz lielāku attālumu ir padot datu plūsmu, nevis televīzijas signālu. Ja tā var teikt - televīzijas signāls ir smagāks. Līdz ar to ir izdevīgāk veidot bāzes uztveršanas stacijas televīzijas programmām uz vietas un tad veidot tīklu. Pārejot uz ciparu televīziju un vēl tālāk uz IP televīziju, veidot apraidi uz reģioniem kļūst jau daudz vieglāk. Mūsu mūžīgā problēma ir bijusi tā, ka "Lattelecom" jau ir tīkli reģionos, un tādēļ, lai mēs varētu konkurēt reģionos, mums ir jāiegulda daudz lielākas investīcijas - līdz šiem reģioniem vispār jātiek. Tehnoloģijām attīstoties, tas kļūst daudz vieglāk. Mēs to izmantosim nākotnē," klāstīja Šmidre.

„Baltkom” piedāvā digitālās un kabeļtelevīzijas pakalpojumus, nodrošina balss telekomunikāciju un interneta sakarus. „Baltkom” lielākais īpašnieks ir "New Life Holding" ar 99,92% kapitāldaļu, bet 0,08% pieder "Latvijas Valsts radio un televīzijas centram".

BNS