Bizness un ekonomika
2011. gada 3. septembris, 02:10

Veiktas izmaiņas transporta nozares kompānijas "Kālija parks" valdē

Jauns.lv

Veiktas izmaiņas transporta nozares kompānijas SIA "Kālija parks" valdē un par jauno valdes locekli iecelts Deivs Gaijs Anstos, liecina laikrakstā ''Latvijas Vēstnesis'' publicētā informācija.

Valdes locekļa amatu savukārt zaudējis Uģis Janaitis.

Valdē turpina strādāt valdes priekšsēdis Nikolajs Baštovojs un valdes loceklis Mihails Dementjevs.

Uzņēmuma padomē joprojām turpina strādāt padomes priekšsēdētājs Rudolfs Meroni, padomes priekšsēdētāja vietnieks - Gints Laiviņš-Laivenieks, kā arī padomes loceklis - Sergejs Iļjašenko.

Kā ziņots, šī gada martā tika veiktas būtiskas izmaiņas transporta nozares kompānijas SIA "Kālija parks" valdē un padomē, tostarp par padomes priekšsēdētāju iecelts Rudolfs Meroni.

Toreiz par jauno padomes priekšsēdētāja vietnieku tika iecelts Gints Laiviņš-Laivinieks, bet par padomes locekli - Sergejs Iļjašenko.

Padomes valdes priekšsēdētāja vietnieka amatu zaudēja Igors Ļaško, bet padomes locekļa amatu - Valērijs Ivanovs.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu pameta Jevgēņijs Jaņenko, savukārt par jauno valdes priekšsēdi iecēla Nikolaju Baštovoju. Baštovojs līdz martam bija "Kālija parka" padomes priekšsēdētājs.

Par jaunajiem "Kālija parka" valdes locekļiem martā iecēla Mihailu Dementjevu un Uģi Janaiti, savukārt darbu zaudēja Aleksejs Ovods un Dainis Treimanis.

"Kālija parks" ir viens no lielākajiem minerālmēslu eksporta termināļiem ar kopējo pārkraušanas jaudu līdz 7,5 miljoniem tonnu gadā.

Galvenais AS "Kālija parks" klients ir AS "Starptautiskā kālija kompānija" Maskavā, kura organizē eksporta piegādi un noietu pasaules tirgū minerālmēslojumiem, kas ražoti Krievijā un Baltkrievijā.

Lielākie caur "Kālija parku" eksportējamās produkcijas patērētāji ir Ķīna, Indija, Brazīlija, ASV.

LETA Nozare.lv