Bizness un ekonomika
2011. gada 5. oktobris, 16:13

"Samsung" tiesas ceļā centīsies aizliegt "iPhone" jaunākā modeļa tirdzniecību

Jauns.lv

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums "Samsung Electronics Co." trešdien paziņoja, ka vērsīsies tiesā, lai censtos bloķēt ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas "Apple Inc." viedtelefona "iPhone" jaunākā modeļa tirdzniecību Francijā un Itālijā.

Kompānija norādīja, ka abu valstu tiesās iesniegs sākotnēju prasību aizliegt "iPhone 4S" tirdzniecību, jo "Apple" pārkāpis divus patentus saistībā ar mobilajām tehnoloģijām.

Tāpat "Samsung" plāno vērsties arī citu valstu tiesās pēc turpmāku pārbaužu veikšanas.

Šāds uzņēmuma paziņojums izskanējis vien dienu pēc tam, kad "Apple" prezentēja jaunāko viedtelefonu "iPhone 4S", kas 14.oktobrī tirdzniecībā nonāks ASV, Austrālijā, Kanādā, Francijā, Vācijā, Japānā un Lielbritānijā. Vēl 22 valstīs, tostarp Itālijā, tālruņa pārdošana tiks sākta no 28.oktobra.

Abas kompānijas jau iesaistītas vairākās tiesas prāvās saistībā ar patentu pārkāpumiem to izstrādātajos viedtelefonos un planšetdatoros.

Šī cīņa aizsākās aprīlī ASV, kad "Apple" apsūdzēja "Samsung" par "iPhone" un "iPad" kopēšanu.

Kopš tā laika "Apple" tiesas ceļā panākusi, ka Vācijā, Austrālijā un citās valstīs tiek aizliegta "Samsung Galaxy S" un "Galaxy Tab" tirdzniecība, mudinot Dienvidkorejas kompāniju vērsties pret ASV konkurentu.


LETA