Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Bizness un ekonomika

"Apple" panāk "Samsung" ražoto planšetdatoru "Galaxy Tab" pārdošanas aizliegumu Austrālijā

Jauns.lv

ASV datorkompānija "Apple Inc." ceturtdien panāca pagaidu aizliegumu Austrālijā pārdot Dienvidkorejas elektronikas grupas "Samsung Electronics" ražotos planšetdatorus "Galaxy Tab 10.1".

"Apple" tiesājas ar "Samsung" par preču patentu pārkāpumiem, jo uzskata, ka "Galaxy Tab 10.1" ir "Apple" ražotā "iPad" kopija.

Austrālijas Federālā tiesa Sidnejā ceturtdien pasludināja ilgi gaidīto spriedumu, bet paziņoja, ka tā iemesli paliks konfidenciāli līdz piektdienai.

Tiesnese Annabella Beneta sacīja, ka "Apple" šajā lietā ticami pierādījusi tās pieskārienjūtīgā ekrāna tehnoloģijas patentu pārkāpšanu.

"Apple" 9.septembrī guva līdzīgu uzvaru, kad Vācijas rietumu pilsētas Diseldorfas tiesa aizliedza "Galaxy Tab 10.1" pārdošanu Vācijā, jo šis planšetdators esot "Apple" ražotā "iPad" kopija.

"Apple" aprīlī iesūdzēja "Samsung" tiesā ASV pilsētā Sanfrancisko, apgalvojot, ka "Samsung" tās ražotos mobilajos telefonos un planšetdatorā " Galaxy Tab" atdarina "Apple" produktu "iPhone" un "iPad" izskatu un citus parametrus. Vēlāk "Apple" uzsāka līdzīgu tiesāšanos pret "Samsung" arī Austrālijā un Eiropā.

Savukārt "Samsung  Electronics" aprīlī paziņoja, ka iesūdzējusi "Apple" tiesās Seulā, Tokijā un Vācijas pilsētā Manheimā par "Samsung" piederošu patentu pārkāpumiem "Apple" ražotajos viedtālruņos "iPhone" un planšetdatoros  "iPad".

"Samsung" tiek apsūdzēta "Apple" produktu izskata, dizaina, iesaiņojuma un lietotāja interfeisa atdarināšanā. "Apple" apgalvo, ka "Samsung" šādi pārkāpusi vairākus "Apple" patentus un preču zīmes.

"Samsung" ražotais viedtālrunis " Galaxy S" konkurē ar "Apple" tālruni "iPhone", bet " Samsung" planšetdators " Galaxy Tab" - ar "Apple" planšetdatoru "iPad".


BNS