Bizness un ekonomika

No "Krājbankas" bankas automātiem 50 latus varēs izņemt arī turpmākajās dienās

Jauns.lv

No rītdienas, 23.novembra, AS "Latvijas Krājbanka" bankomātos fiziskas un juridiskas personas varēs izņemt pa 50 latiem katru dienu līdz nākamajiem rīkojumiem, šovakar žurnālistus informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja Irēna Krūmane.

Tālāki FKTK rīkojumi varētu sekot pēc divām līdz trim dienām.

Tas gan būšot atkarīgs no Lietuvas valdības lēmumiem - ja Lietuvas valdība pieņems lēmumu palielināt kapitālu arī "Latvijas Krājbankā", tad banka varēs atgriezties pie normālas darbības, norādīja Krūmane.

Kā ziņots, Latvijas valdība gaidīs Lietuvas lēmumus par "Snoras" bankas nākotni un tikai tad lems par tālāku rīcību ar AS "Latvijas Krājbanka", šodien žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Politiķis apliecināja, ka tālākie lēmumi būs saistīti ar "Krājbankas" mātesbankas "Snoras" situāciju Lietuvā un kaimiņvalsts lēmumiem glābt vai neglābt "Snoras" banku. Dombrovskis jau sazinājies ar Lietuvas premjeru Andrusu Kubiļu, kurš apliecinājis, ka Lietuvas valdības lēmums varētu būt gaidāms tuvākajā laikā.

"Latvijas Krājbankā" konstatēts līdzekļu iztrūkums ap 100 miljoniem latu, šodien žurnālistus informēja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis apstiprināja, ka ir apcietināts bankas priekšsēdētājs Ivars Priedītis un aizturēti arī pārējie bankas valdes locekļi - Mārtiņš Zalāns, Svetlana Ovčiņņikova un Dzintars Pelcbergs -, kuru līdzdalība iztrūkuma izveidē tiek noskaidrota. Par aizdomās turamo lietā atzīts arī bankas līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs, un tiek lemts par viņa izsludināšanu starptautiskajā meklēšanā.