Bizness un ekonomika
2011. gada 26. novembris, 08:28

Likvidējot "Krājbanku", lielākais filiāļu tīkls Latvijā būs "Swedbank"

Jauns.lv

Līdz ar AS "Latvijas Krājbanka" likvidēšanu par banku ar plašāko filiāļu tīklu Latvijā varētu kļūt AS "Swedbank", liecina apkopotā informācija.

"Latvijas Krājbanka" tīklā bija 69 filiāles, savukārt "Swedbank" patlaban darbojas 59 filiāles visā Latvijā.

Kā liecina informācija banku mājaslapās, otrs plašākais filiāļu skaits Latvijā ir "SEB bankai" - kopumā 49.

Tai seko "Citadele banka" ar 42 filiālēm, "DNB" ar 33 un "Nordea banka" ar 20 filiālēm.

Uz jautājumu, vai bankas apsver iespēju atvērt filiāles esošo "Krājbankas" filiāļu vietā reģionos, "Swedbank", "SEB bankas" un "Nordea bankas" pārstāves norādīja, ka par to spriest ir pāragri.

"Swedbank" pārstāve Kristīne Jakubovska savukārt norādīja, ka bankas darbības attīstība ir cieši saistīta ar klientu vajadzībām.

"Ja kādā vietā ir tāds skaits klientu, ka nepieciešama un izmaksu pamatota jaunas filiāles atvēršana vai bankomāta uzstādīšana, tas arī ir galvenais faktors lēmumam. Tā ir arī parastā biznesa loģika. Katrā situācijā ir svarīga individuāla izpēte, lai pieņemtu lēmumu, kas veicina visu pušu attīstību un efektīvu darbību," sacīja "Swedbank" pārstāve.

"Veidojot filiāļu tīklu, "SEB banka" ir mēģinājusi aptvert tās pilsētas, kurās ir lielākā cilvēku un biznesa koncentrācija un kurās līdz ar to bankas klātbūtne ir vēl jo vairāk nepieciešama. Ikdienas darbā ar klientiem redzam, ka atrodamies vietās, kur gribam atrasties un kur esam nepieciešami," sacīja "SEB bankas" pārstāve Agnese Strazda.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieņēmusi lēmumu, ka AS "Latvijas Krājbanka" noguldītājiem valsts garantētās atlīdzības izmaksu nodrošinās banka "Citadele".

Kā skaidroja FKTK biroja vadītāja Anna Dravniece, "Citadeles" piedāvājums bijis labākais starp trīs bankām, kas pieteicās uz naudas izmaksu nodrošināšanu. Galvenās priekšrocības salīdzinājumā ar citiem pretendentiem bija gatavība nekavējoties ieviest tehnoloģisko risinājumu, kas nepieciešams valsts garantētās atlīdzības izmaksai, un spēja visātrāk sākt naudas izmaksu.

Nozare.lv LETA