Bizness un ekonomika
2012. gada 15. februāris, 08:39

Krievu tūristiem Latvija asociējas ar balzamu un Raimondu Paulu

Jauns.lv

Krievu tūristiem Latvija līdz šim asociējās ar "Rīgas melno balzamu", komponistu Raimondu Paulu, kāpām, jūru, Jūrmalu, ērģelēm, sauli, dzintariem, Laimu Vaikuli, mellenēm un Turaidas rozi, var secināt no izstādes-gadatirgus "Balttour 2012" forumā "Krievijas fokuss" prezentētajiem aptaujas rezultātiem.

Par foruma gaitu un aptaujas rezultātiem informēja Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) pārstāve Inta Briede.

Apkopojot iemeslus, kāpēc krievu tūristi izvēlas Latviju kā ceļojuma galamērķi, visbiežākās atbildes parādīja, ka tā ir ne tikai nostalģija, kas pēdējos gados pieaugot, bet arī vēlme bērniem un mazbērniem parādīt Latviju, Baltijas jūru un Latvijas virtuvi.

Pētījumi un novērojumi rāda, ka uz Latviju tūrisma braucienos no Krievijas ierodas pārsvarā vecākās paaudzes cilvēki, kuri jūt nostalģiju pret Latviju vai kuriem ar to saistās bērnības atmiņas.

Latviju par savu ceļojumu mērķi izvēlas arī vidēja vecuma darījumu cilvēki ar vidējiem ienākumiem, kas daudz strādā un atpūtai izvēlas vietas, kur nav spriedzes un var ''pārstartēties'' mierā un klusumā.

Savukārt Krievijas jauniešus vēl vajagot aktīvāk uzrunāt un ieinteresēt par Latviju, prasmīgi izmantojot interneta un sociālo tīklu resursus.

Pēc Krievijas tūrisma speciālistu vārdiem, Krievijas ceļotāju visbiežāk izraudzītais braucienu galamērķis pagaidām vēl joprojām ir Ēģipte. Taču, sarežģījoties politiskajai situācijai šajā valstī, labas izredzes kļūt par populāru izvēli krievu ceļotājiem varētu kļūt Baltija.

Krievu tūristus saistot tādi Latvijas tūrisma produkti kā SPA procedūru piedāvājums, ekotūrisms, kultūras tūrisms, konferenču rīkošanas iespējas un mazpazīstamas vai nemaz nepazīstamas vietas.

Foruma plenārsēdē un diskusijās tika uzsvērts, ka tautsaimniecības krīzes situācija neesot iemesls, kāpēc tūrisma nozare pārstātu attīstīties. Tālo ceļojumu vietā cilvēki arvien vairāk izvēlas tuvus maršrutus, arī tādus kā Baltijas valstis.

Forumā "Krievijas fokuss" no Latvijas un Krievijas piedalījās augsta līmeņa tūrisma nozares vadītāji. Latviju pārstāvēja Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta Tūrisma nodaļas vadītāja Marina Paņkova, TAVA direktors Armands Slokenbergs, Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas vadītāja Kitija Gitendorfa un citi.

No Krievijas bija ieradies Federālās tūrisma aģentūras direktora padomnieks Aleksandrs Iļjins, Krievijas Tūrisma industrijas apvienības viceprezidents Sergejs Korņejevs un citi autoritatīvi nozares speciālisti.

Nākamajā dienā pēc foruma, 10.februārī, Krievijas tūrisma nozares pārstāvji apmeklēja starptautisko tūrisma izstādi gadatirgu ''Balttour 2012'', kur uzmanība tika veltīta sporta bāzēm un sporta tūrisma piedāvājumam Latvijā.

Kā ziņots, 9.februārī viesnīcā "Radisson Blu Daugava" notika starptautiskās tūrisma izstādes-gadatirgus "Balttour 2012" lietišķais ievadpasākums tūrisma nozares profesionāļiem "Balttour 2012 forums. Krievijas fokuss".

Foruma mērķis bija iepazīstināt Krievijas tūrisma industrijas pārstāvjus ar tūrisma iespējām Latvijā un Baltijā, ar tiešu kontaktu palīdzību veidot nozīmīgas biznesa attiecības, dibināt kontaktus un pārdot pakalpojumus, kā arī diskutēt par nozares aktualitātēm, tādējādi palielinot tūristu plūsmu no Krievijas uz Baltiju un no Baltijas uz Krieviju.

LETA Nozare.lv