Bizness un ekonomika
2012. gada 10. maijs, 17:41

"Izdevniecības Lilita" maksātnespējas pieprasītājs pats paliek parādā izdevniecībai

Jauns.lv

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa šodien noraidīja maksātnespējīgās SIA "A Salons" iesniegto pieteikumu par SIA "Izdevniecība Lilita" maksātnespēju, jo pieteikuma iesniedzējs savu prasību neuzturēja.

"A Salons" maksātnespējas administrators Raivis Stumbergs aģentūrai LETA paskaidroja, ka 3870 latu lielo parādu "Izdevniecība Lilita" esot samaksājusi un līdz ar to strīds vairs nepastāv. Stumbergs sacīja, ka parāds bija izveidojies par precēm un pakalpojumiem, kurus "A Salons" sniedzis izdevniecībai, taču to, kas tieši tie bijuši par pakalpojumiem, administrators nevēlējās atklāt.

Savukārt "Izdevniecības Lilita" pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš aģentūrai LETA izskaidroja, ka izdevniecība nevienā brīdī "nejutās parādā" firmai "A Salons", jo arī "A Salons" bija un joprojām ir parādā izdevniecībai vēl lielāku naudas summu - aptuveni 5800 latus.

Laikā, kad "A Salons" vēl bija maksātspējīgs, abu uzņēmumu vadības vienojās, ka savstarpējās saistības tiks vienkāršotas un "A Salons" paliks parādā izdevniecībai starpību - aptuveni 2000 latu, skaidroja Kārkliņš. Taču "A Salons" šo vienošanos neesot fiksējis savā grāmatvedības uzskaitē, kā rezultātā pēc uzņēmuma maksātnespējas procesa sākšanas administrators, vadoties pēc firmas grāmatvedības datiem, konstatējis, ka izdevniecība joprojām ir parādā "A Salonam" 3870 latus. Rezultātā administrators vērsies tiesā ar pieteikumu par SIA "Izdevniecība Lilita" maksātnespēju.

Pēc tam, kad izdevniecības vadība uzzinājusi, kā šis "vecais" parāds izveidojies, tā samaksājusi "A Salonam" minēto naudas summu, taču tādējādi maksātnespējīgais uzņēmums atkal ir parādā "Izdevniecībai Lilita" 5800 latus, skaidroja advokāts Kārkliņš, piebilstot, ka par šo faktu ir iesniegts arī attiecīgs kreditoru prasījums. Izdevniecībai ar maksātspēju nav nekādu problēmu un žurnāli turpina iznākt, uzsvēra advokāts.

Tiesa šodien lēmumu pieņēma aptuveni desmit minūtēs, izbeidzot lietu. Spriedums nav pārsūdzams.

LETA jau ziņoja, ka, saskaņā ar "Firmas.lv" sniegto informāciju, "A Salona" vienīgais īpašnieks ir Hārdijs Parādnieks. Līdz 2009.gada decembrim uzņēmuma vienīgais īpašnieks bija viņa tēvs, Saeimas deputāts (VL-TB/LNNK) Imants Parādnieks.

Savukārt "Izdevniecība Lilita" īpašnieki ir Alla Petropavlovska, kurai pieder 24,88% uzņēmuma kapitāla, Rudzinskis, kuram pieder 20,38%, Inna Kaņevska un Alla Oboļevica, kurām katrai pieder 12,50% uzņēmuma, Vitalijs Suseklis un Ilze Ozola, kuriem pieder pa 12,38% uzņēmuma kapitāla, kā arī komandītsabiedrība "ZGI fonds", kam pieder 5%.

"Izdevniecība Lilita" izdod žurnālus "Lilit", "Patrons", "Cosmopolitan", "FHM", "Lilita", "Latvijas Būvniecība", "Geo", "Latvijas Architektūra" un "Copes Lietas".

LETA