Bizness un ekonomika
2012. gada 3. jūlijs, 12:41

Latvijā jūnijā visvairāk skatītais televīzijas kanāls bija TV3

Jauns.lv

Latvijā šogad jūnijā joprojām visvairāk skatītais televīzijas kanāls bija TV3, kura vērošanai veltīti 13,4% no kopējā televīzijas skatīšanās laika, kas gan ir par 3,1 procentpunktu mazāk nekā maijā, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" apkopotie dati.

Otrs visvairāk skatītais bija kanāls LNT ar 10,5%, bet trešais – kanāls PBK ar 10,4% lielu skatīšanās laika daļu.

Kanālam LTV1 jūnijā veltīti 10,2%, "NTV Mir Latvija" – 5,7%, bet LTV7 – 5,5%, no kopējā televīzijas skatīšanās laika. Savukārt gan kanāla TV5, gan kanāla "REN Baltija" skatīšanās laika daļa bija 4,2%.

Saskaņā ar "TNS  Latvia" datiem kanālam  3+ jūnijā veltīti 3,7%, TV6 – 2,6%, "RTR Planeta Baltija" – 1,5%. "Kanālam 2" veltīti 0,9% un 1BM – 0,8%, bet "National Geographic Channel" un "Fox Crime" katram veltīti 0,6% no kopējā televīzijas skatīšanās laika. Savukārt kanāliem "CTC Baltija" un "Fox Life" veltīti katram pa 0,3% no kopējā televīzijas skatīšanās laika. Visu pārējo kanālu vērošanai veltīti 21,6%, bet video un DVD skatīšanai – 3% no kopējā televīzijai atvēlētā laika.

Šogad jūnijā viens televīzijas skatītājs pie televīzijas ekrāna pavadījis vidēji četras stundas un 41 minūti dienā. Tāds pats vidējais TV skatīšanās laikā bija arī maijā.

"TNS  Latvia" ir pilna servisa tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūra Latvijā.

BNS