"Microsoft" pēc 25 gadiem nomaina logo
Jaunajā logo ietverts simbols, kas veidots no četriem atsevišķiem dažādas krāsas kvadrātiem, atgādinot par iepriekšējo "Windows" logo
Auto un tehnoloģijas
2012. gada 24. augusts, 10:59

"Microsoft" pēc 25 gadiem nomaina logo

Jauns.lv

ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Microsoft" ceturtdien pirmo reizi 25 gadu laikā prezentēja jaunu kompānijas logo, gatavojoties vairāku nozīmīgu produktu laišanai tirgū.

Jaunajā logo ietverts simbols, kas veidots no četriem atsevišķiem dažādas krāsas kvadrātiem, atgādinot par iepriekšējo "Windows" logo, kurā tika attēlota viļņaini kvadrāti, blakus kompānijas nosaukumam.

Iepriekšējā logo "Microsoft" nosaukums tika attēlots kursīvā, taču tagad tas veidots "Segoe" fontā.

"Ir pagājuši 25 gadi, kopš mēs esam atjauninājuši "Microsoft" logo, un tagad ir ideāls laiks izmaiņām," norāda uzņēmuma zīmola stratēģijas vadītājs Džefs Hansens. "Šis ir neiedomājami satraucošs gads "Microsoft", jo mēs gatavojamies tirgū laist gandrīz visu mūsu produktu jaunas versijas. Sākot ar "Windows 8" un "Windows Phone 8" un beidzot ar "Xbox" pakalpojumiem un "Office" nākamo versiju, jūs šajos produktos ieraudzīsiet kopīgu izskatu un izjūtas, sniedzot jums pazīstamu un lielisku pieredzi personālajos datoros, telefonos, planšetdatoros un televizoros."

"Šis jauno produktu tirgū laišanas vilnis nav tikai mūsu populāro produktu tēla atjaunošana, bet tas arī iezīmē jaunu ēru "Microsoft", tāpēc mūsu logo nepieciešams attīstīties, lai vizuāli akcentētu šo jauno sākumu," uzsver Hansens.

Viņš piebilda, ka "Microsoft" logo attēlotie dažādas krāsas kvadrāti norāda uz kompānijas dažādo produktu klāstu.

Jaunais logo kopš ceturtdienas jau tiek izmantots "Microsoft.com" mājaslapā un trīs uzņēmuma mazumtirdzniecības veikalos.

Jaunais logo:

LETA AFP/Foto:A AFO/LETA