Latvijas šprotu ražotāji Maskavas izstādē saņem pilnu medaļu komplektu
Uzņēmumi Maskavā izstādīja vairāk nekā 130 produkcijas veidu, tostarp dažāda veida šprotes, kā arī konservētus lašus, mencu aknas, pastētes un konservus no Baltijas jūras un okeāna zivīm.
Bizness un ekonomika
2012. gada 20. septembris, 13:40

Latvijas šprotu ražotāji Maskavas izstādē saņem pilnu medaļu komplektu

Jauns.lv

Maskavā notiekošajā profesionālajā pārtikas izstādē "World Food Moscow 2012" Latvijas šprotu ražotāji saņēmuši zelta, sudraba un bronzas medaļas, informēja biedrības "Rīgas šprotes" valdes priekšsēdētājs Imants Cīrulis.

Zelta medaļu saņēma SIA "Līcis-93" konservi "Šprotes eļļā" metāla kārbās ar caurspīdīgu polimēru vāciņu. Sudrabs piešķirts SIA "Gamma-A" šprotu konserviem "Vecrīga", savukārt bronzu saņēma SIA "Sabiedrība IMS" par šprotēm "Rīgas Jūrmala".

"Izstāde zivju pārstrādātājiem bijusi ļoti veiksmīga. Esam vienojušies par līgumu atjaunošanu nākamajam gadam, kā arī prognozējam, ka lielā pieprasījuma dēļ jārēķinās ar vismaz 20% lielāka produkcijas daudzuma eksportu uz Krieviju. Patlaban jādomā, kā šo pieprasījumu varēsim reāli izpildīt, ņemot vērā, ka stāvoklis ar konservu izejvielām diemžēl nav spīdošs," atzina Cīrulis.

Kā ziņots, biedrība "Rīgas šprotes" un septiņi tās biedri - zvejas produktu pārstrādes uzņēmumi - "World Food Moscow 2012" piedalījās ar kopējo 176 kvadrātmetrus lielu stendu. Tajā pārstāvēta SIA "Unda" no Engures, SIA "Rānda" un SIA "Līcis-93" no Rojas, SIA "Sabiedrība IMS" no Mērsraga, AS "Brīvais vilnis" no Salacgrīvas, SIA "Gamma-A" un SIA "Karavela" no Rīgas.

Uzņēmumi izstādīja vairāk nekā 130 produkcijas veidu, tostarp dažāda veida šprotes, kā arī konservētus lašus, mencu aknas, pastētes un konservus no Baltijas jūras un okeāna zivīm.

Izstāde notika no 17.septembra un noslēdzas šodien. Tas ir nozīmīgs ikgadējais pasākums pārtikas jomā Krievijā un Austrumeiropā. Šajā gadā dalību izstādē bija pieteikušas 1420 kompānijas no 64 valstīm.

Kā jau iepriekš norādīja Cīrulis, kopumā šā gada pirmajos sešos mēnešos biedrības "Rīgas šprotes" uzņēmumu ražošanas un eksporta apjomi palielinājušies par 12%. Kopā saražoti 83,1 miljons zivju konservu kārbu. Šā gada sākumā uzņēmumos bija nodarbināti 2423 darbinieki. Produkcija 97% apjomā tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm.

"Diemžēl, samazinoties zivju nozvejas kvotām Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī un strauji pieaugot Latvijas zvejnieku zvejotās izejvielas - brētliņu un reņģu - izvešanai no Latvijas, uzņēmumi pirmajā pusgadā bija spiesti 3300 tonnas brētliņu un reņģu iepirkt no ārzemju zvejniekiem," sacīja Cīrulis.

LETA, Foto: Edijs Pālens/LETA