Gadumijā Rīga un Jūrmala atkal piedzīvos Krievijas tūristu bumu
Arī šogad Latvijā sagaidīt Jauno gadu ieradīsies vairāki tūkstoši tūristu no Krievijas.
Bizness un ekonomika
2012. gada 7. decembris, 05:21

Gadumijā Rīga un Jūrmala atkal piedzīvos Krievijas tūristu bumu

Jauns.lv

Šogad gadu mijā atkal Rīga un Jūrmala atkal piedzīvos krievu tūristu uzlidojumu. Tomēr Igaunija ir populārāks svētku svinētāju galamērķis. Lietuva gan ir palikusi aiz Latvijas.

Krievu ceļotāji Jaunā gada svētku brīvdienās pirmām kārtām izvēlas ceļojumus pa savu tēvzemi, vēsta aģentūra ANN News. Jaungada brīvdienās piektā daļa Krievijas tūristu nolēmuši ceļot pa dzimteni. Otrajā vietā ir Igaunija – to izvēlējušies 13% mūsu austrumu kaimiņzemes tūristu, liecina viesnīcu rezervēšanas servisa „Oktogo.ru” informācija. Trešajā un ceturtajā vietā ar 10% ir Somija un Latvija. Krievu iemīļotāko krievu tūristu TOP10 valstu sarakstā vēl ir iekļuvušas Lietuva, Vācija, Čehija, Itālija un Taizeme. Uz katru no šīm valstīm svētku laikā dosies ap 4% kaimiņvalsts tūristu.

Krievi svētku ceļojumos pārsvarā plānojuši doties 28. vai 29. decembrī, bet mājup posties pēc Jaungada sagaidīšanas – 2. vai 3. janvārī.

Visdārgāk krievu tūristiem nakts izmaksā Somijas viesnīcās – 3800 rubļu jeb 66 lati. Latvijā krievu tūristu iecienīto valstu starpā ir ceturtās visdārgākās viesnīcas – 2800 rubļu jeb 49 lati par dienu.

Rīgas viesnīcas jau vairākus gadus rīko speciālus Jaungada sagaidīšanas pasākumus krievu tūristiem. Viesnīcā „Radisson Blu Hotel Latvija” jau piecus gadus kāda Krievijas tūrisma aģentūra īrē lielo konferenču zāli ar 1000 vietām, lai tur svinētu Jauno gadu krieviskās noskaņās. Arī viesnīcās „Rīdzene”, „Radisson Blu Hotel Daugava” un „Elizabete” tiks rīkotas speciālas „krievu eglītes”.

Praktiski jau visas Rīgas viesnīcas uz Jaunā gada svinību laiku ir rezervētas. Tiek lēsts, ka 80% būs viesi no Krievijas. Lai visus svētku laikā atgādātu uz Rīgu, „Latvijas dzelzceļš” ir norīkojis papildu vilcienus maršrutā Rīga–Maskava. Autopārvadātāji maršrutā Rīga– Sanktpēterburga palielinājusi pasažieru autobusu skaitu.

Elmārs Barkāns/Foto: Shutterstock