Noskaidrots, kur Eiropā visizdevīgāk pirkt dizaineru somiņas - cenu starpība mērāma simtos eiro
Šķiet, ka Londona ir labākā vieta luksusa preču pirkšanai.
Bizness un ekonomika
2016. gada 11. oktobris, 15:30

Noskaidrots, kur Eiropā visizdevīgāk pirkt dizaineru somiņas - cenu starpība mērāma simtos eiro

Jauns.lv

Uzmanību, visi luksusa preču cienītāji - Lielbritānija ir vieta, kur par visizdevīgāko cenu nopirkt, piemēram, jaunāko "Louis Vuitton" somiņu. 

"Wall street journal" vēstī, ka kopš Lielbritānija jūnijā "Brexit" balsojumā nolēma izstāties no Eiropas Savienības, sterliņa mārciņa nokritusi pat par 17%. 

Valūtas vērtības samazināšanās veicināja cenu celšanos importētajiem vīniem, elektronikai un pat dažām automašīnām, taču lielāka daļa luksusa preču tirgotāju vēl nav cēluši savas cenas, kas Lielbritāniju pēkšņi padarījis par lētāko vietu, kur pirkt dārgās štātītes. 

Piemēram, Louis Vuitton "Speedy 30" somiņa Lielbritānijā maksā 802 dolārus, kamēr Francijā 850, ASV 970, bet Ķīnā 1115 dolārus. Savukārt "Balenciaga" kleita Lielbritānijā izmaksās 1312 dolārus - par 152 dolāriem lētāk nekā Francijā, par 453 dolāriem lētāk nekā ASV un par 353 dolāriem lētāk nekā Ķīnā. 

"Pavisam noteikti šobrīd ir lētāk," sacīja uzņēmējs Dirks Hamans no Berlīnes, kurš nointervēts pēc iepirkšanās ar sievu "Valentino" veikalā. 

Tiek vēstīts, ka, piemēram, ķīniešu tūristi īpaši iecienījuši luksusa zīmolu preces Lielbritānijā, kas pēc "Brexit" balsojuma esot kļuvusi tūristiem lētāka. To apliecina arī skaitļi - šogad oktobrī līdz novembrī rezervāciju skaits, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, ir audzis par sešiem procentiem. Par 11% pieaudzis rezervāciju skaits no Indijas, bet no Ķīnas pat par 24%. 

Arī Hītrovas lidostas pārstāvis sacījis, ka lidostā nopirkto luksus preču skaits ir ievērojami pieaudzis. "Kopš "Brexit" balsojuma Hītrovas luksusa preču pārdošanas apjomi piedzīvojuši pamatīgu uzrāvienu," sacīja lidostas komercdirektors Džonatans Koens. 

Par pieaugumu šī segmenta preču noietā ziņo arī pieczvaigžņu viesnīcu pārstāvji. 

Kasjauns.lv/Foto: Shutterstock