Neatrodot pircēju, "GE Money Bank" varētu atteikties no licences
Latvijā pagaidām darbojas seši "GE Money" uzņēmumi.
Bizness un ekonomika

Neatrodot pircēju, "GE Money Bank" varētu atteikties no licences

Jauns.lv

Kā viens no scenārijiem, lai "GE Money Bank" varētu aiziet no Latvijas tirgus, tiek izskatīta iespēja atteikties no bakas licences, vēsta laikraksts "Biznes&Baltija".

"GE Money Bank" Latvija māteskompānija "GE Capital" par lēmumu aiziet no Latvijas tirgus paziņoja vairāk nekā pirms gada. Banku bija plānots pārdot Krievijas finanšu korporācijai "Otkritije", taču darījumu neatļāva Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

Kamēr tiek izskatītas stratēģiskās iespējas apdomīgai un atbildīgai aiziešanai no Latvijas tirgus, banka turpina darbu, kā ierasts, biznesa portālam "Nozare.lv" iepriekš norādīja bankas pārstāvis Jānis Beseris.

Saskaņā ar bankas 2012.gada darbības pārskatu prioritārais tirgus pamešanas variants joprojām ir biznesa pārdošana. Savukārt alternatīvais scenārijs paredz labprātīgu atteikšanos no kredītiestādes darbības licences un saistību nodošanu kādai citai bankai. Šādā gadījumā netiek izslēgta arī visu vai daļas aktīvu pārdošana, raksta "Biznes&Baltija".

Kā ziņots, turpinot pielāgot izmaksas esošajam bankas biznesa apjomam un aktivitātei Latvijā, "GE Money Bank" šā gada pirmajā ceturksnī slēdza 19 filiāles. "GE Money Bank" turpina nodrošināt klientus ar bankas pakalpojumiem astoņās filiālēs, internetbankā un bankomātos.

AS "GE Money Bank" Latvijā darbu sāka 2008.gada aprīļa beigās, apvienojot AS "GE Money", kas Latvijā darbojās kopš 2004.gada, un AS "Baltic Trust Bank". Banka pieder vienai no lielākajām daudznozaru korporācijām pasaulē - "General Electric".

Banka sniedz dažādus pakalpojumus privātpersonām un korporatīvajiem klientiem. Bankai ir arī plašs bankomātu tīkls - klienti ar "GE Money Bank" norēķinu kartēm naudu var izņemt 80 bankas bankomātos, kā arī bez maksas "SEB bankas" un "Citadele" bankas bankomātos.

"GE Money Bank" bankas likviditātes rādītājs divas reizes pārsniedz regulatora noteikto minimumu un kapitāla pietiekamības rādītājs saglabājas virs 14%.

Latvijā pagaidām darbojas seši "GE Money" uzņēmumi - "GE Money Bank", "GE Money atklātais pensiju fonds", "GE Money Asset Management", AS "GE Money", SIA "GE Money Latvia Holdings" un SIA "Finstar Baltic".

LETA/Foto: Lita Krone/LETA