Hakeru rokās nonāk 22 miljonu "Yahoo! Japan" lietotāju dati
Kompānijas portāls "Yahoo! Japan" ir iecienītākais interneta meklētājs Japānā, kas kontrolē 50% tirgus.
Bizness un ekonomika

Hakeru rokās nonāk 22 miljonu "Yahoo! Japan" lietotāju dati

Jauns.lv

Japānas interneta kompānija "Yahoo! Japan" paziņojusi par aizdomām, ka līdz pat 22 miljoniem tās pakalpojumu lietotāju identitātes datu varētu būt nozagti, kad notika nesankcionētas mēģinājums piekļūt "Yahoo! Japan" portāla administratīvajai sistēmai.

"Mēs nezinām, vai datne [ar 22 miljonu lietotāju identitātes datiem] tika noplūdināta vai nē, tomēr mēs nevaram noliegt iespēju, ka ir notikusi tāda apmēra datu apmaiņa starp mūsu un ārējiem" termināliem, paziņoja kompānija.

Iespējams noplūdusī informācija nesatur paroļu un citus datus, kas nepieciešami personas identitātes noteikšanai vai paroles maiņai, norādīja Japānas kompānija, piebilstot, ka tā ir veikusi drošības pasākumu atjaunināšanu, lai izvairītos no tamlīdzīgu incidentu atkārtošanās nākotnē.

"Yahoo! Japan" 35,5% akciju pieder Japānas mobilo sakaru operatoram "SoftBank", bet 34,7% akciju - ASV interneta milzim "Yahoo!".

Kompānijas portāls "Yahoo! Japan" ir iecienītākais interneta meklētājs Japānā, kas kontrolē 50% tirgus, bet tā galvenais konkurents ASV interneta milzis "Google" kontrolē ap 40% Japānas interneta meklēšanas pakalpojumu tirgus.

Japāna atzīst, ka tās preventīvie pasākumi kiberuzbrukumu novēršanai nav pietiekami attīstīti, bet valsts policija šomēnes paziņoja par vienības izveidi, kas analizēs un īstenos cīņu pret kiberuzbrukumiem.

2011.gadā Japānas kompānija "Sony" atzina, ka hakeru rokās pēc uzbrukuma "PlayStation Network" un "Sony Online Entertainment" pakalpojumiem ir nonākuši vairāk nekā 100 miljonu cilvēku lietotājvārdi, paroles un dzimšanas dati.