Elektrības cenas dažu gadu laikā var pieaugt pat par 70%. VIDEO
Tiek prognozēts, ka no nākamā gada sāksies straujš elektroenerģijas cenu kāpums. Līdz 2020. gadam tas varētu pieaugt pat par 70%.
Bizness un ekonomika
2013. gada 18. jūnijs, 18:04

Elektrības cenas dažu gadu laikā var pieaugt pat par 70%. VIDEO

Jauns.lv

Tuvāko dažu gadu laikā Latvijas sabiedrību var piemeklēt īsts elektrošoks – elektrības rēķini var pieaugt pat par 70%, kas izraisīs lavīnveidīgu arī visu pārējo preču un pakalpojumu sadārdzināšanos, jo mūsdienās bez elektrības taču nekas nenotiek.

Amatpersonas gan pagaidām visai izvairīgi izsakās par to, kas mūs varētu sagaidīt, bet, pēc visa spriežot, jau ir samierinājušās ar neizbēgamo elektrības cenu kāpumu. Piemēram, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts jau aicina izstrādāt aizsardzības mehānismu maznodrošinātājiem, kurus elektrības cenu kāpums skars vissāpīgāk.

Tiek prognozēts, ka drīzumā „Latvenergo” Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā iesniegs jauno tarifu plānu, kurš būs lielāks nekā pašreizējais, kurš ir spēkā līdz nākamā gada sākumam.

Pašreiz mājsaimniecības, kuras nepatērē mēnesī vairāk kā 100 kWh, par elektrību maksā 8,18 santīmus kilovatstundā, savukārt tās, kuru patēriņš ir lielāks, sākot no 1200. kilovatstundas, maksā jau 10,65 santīmus par kWh. Domājams, ka jau pēc pusgada cena par kilovatstundu varētu sasniegt 11 santīmus, un tas būs tikai cenu celšanās sākums. Par paredzamo elektroenerģijas cenu kāpumu sīkāk skatieties TV3

Gaidāma „enerģiska” inflācija (TV3 Ziņas)

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA