Amerikāņi izgudro drifta auto deviņgadīgiem bērniem. VIDEO
Ātrums nav liels, bet tik mazā braucamrīkā tas ir pilnīgi pietiekams, lai izbaudītu drifta emocijas.
Auto un tehnoloģijas
2013. gada 22. jūlijs, 17:05

Amerikāņi izgudro drifta auto deviņgadīgiem bērniem. VIDEO

Jauns.lv

Šķiet, riepu dedzināšanas prieki palēnām sāk aizēnot gan dragreisu, gan autošosejas disciplīnas un pat ralliju. Drifts mūsdienās teju ir vai autosporta sinonīms.

Amerikāņu kompānija Razor paziņojusi par sava jaunā izgudrojuma tirdzniecības sākumu. Tas ir bērniem domāts elektromobilis, kas nedaudz atgādina kartingu un paredzēts drifta izpriecām.

Šis dīvainais braucamrīks ir pavisam necils savos izmēros – garums 90 centimetru un platums 60 cm. Kopā ar visu litija-jonu bateriju tas sver 63 kilogramus. Braucamrīkam ir ritentiņi ar 360 grādu pagrieziena radiusu un rokas bremze, kas ļauj braukt vadāmā sānslīdē.

Elektrodzinējs, kurš novietots zem stūres statņa, spēj attīstītīt 19 km/h maksimālo ātrumu. Tas ir pietiekami maz, lai nodarītu ļaunumu bērnelim, bet pietiekami ātri, lai būtu interesanti un gūtu sānslīdes izjūtas straujos manevros.

Akumulatoru pilna uzlāde ir 12 stundas un ar vienu strāvas porciju pietiek 40 minūšu ilgam izpriecu braucienam. Ražotāji iesaka, ka šāds braucamais būtu piemērots sākot no deviņu gadu vecuma, taču to var izmantot arī lielāki bērni un pat pieaugušie.

Pagaidām mazais drifta braucamrīks, kurš nodēvēts par Razor Crazy Cart, pieejams tikai ASV, kur tas maksā 399,99 dolārus. Taču, paldies Dievam, ir izgudrots internets, kas tirdzniecībai robežas samazinājis līdz minimumam. Tiesa gan, pirms iegādāties savai mazgadīgajai drifta zvaigznei šādu rotaļietu, vajadzētu labi apsvērt iespēju to reāli arī izmantot, jo ar mazām slēgtām asfaltseguma trasēm Latvijā nav īpaši liela izvēle.

Video: Razor Crazy Cart bērnu drifta autodroms.lv
Gints Gavers, Foto: ekrānuzņēmums no video